Rôzne Správy

Čierna stavba na Zlatých pieskoch má zmiznúť. Bývalá miss sa jej však vzdať nemieni

Majiteľka projektu, dizajnérka a bývalá miss Daniela Kralevich namiesto toho, aby stavbu odstránila, začala okolo nej stavať plot.

Ilustračný obrázok k článku Čierna stavba na Zlatých pieskoch má zmiznúť. Bývalá miss sa jej však vzdať nemieni
6
Galéria

Podozrivá stavba na brehu jazera na Zlatých pieskoch vyrástla rýchlo, koncom roka 2019, a už minulé leto bola naplno v prevádzke. Majiteľka projektu, dizajnérka a bývalá miss Daniela Kralevich tvrdí, že jej mobilný projekt stavbou nie je a vzdať sa ho nemieni. Teraz sa navyše pustila do stavby plota okolo pozemku.

Stavebný úrad v Ružinove bude pokračovať v konaní v súvislosti so spomínanou súkromnou plážou so zázemím. Uviedol to starosta Ružinova Martin Chren. Stavbu označil úrad za čiernu a nariadil jej odstránenie do 90 dní. Rozhodnutie potvrdil Okresný úrad (OÚ) Bratislava, na ktorý sa stavebníčka „mobilného bioprojektu“ odvolala.

Stavbu má odstrániť

„Rozhodnutie je právoplatné a práve tento týždeň by mala uplynúť lehota, v ktorej by mala stavebníčka povinnosť túto svoju stavbu odstrániť. Máme informácie, že tak neurobila, a preto bude stavebný úrad v Ružinove pokračovať v konaní,“ povedal Chren.

Stavebný úrad môže podľa neho pokračovať buď samotným výkonom rozhodnutia, čo znamená, že odstúpi zbúranie čiernej stavby exekútorovi, alebo stavbu odstráni vlastnými silami. Zároveň môže ísť o uloženie pokuty za nesplnenie rozhodnutia o odstránení stavby. „Môže byť do výšky až 165-tisíc eur,“ poznamenal Chren.

Plot okolo pozemku

Stavebníčka zároveň začala s výstavbou dočasného oplotenia na pozemku, ktorý je podľa jej vyjadrení výlučne v jej vlastníctve. „Dočasné oplotenie uskutočňujem na základe ohlásenia,“ zverejnila stavebníčka na sociálnej sieti s tým, že prechod na pláž je stále možný. Starosta však tvrdí, že na výstavbu oplotenia povolenie nemá.

„Áno, podala síce ohlášku, ale stavebný úrad ju zamietol, pretože takúto stavbu nie je možné postaviť na ohlášku,“ napísal Chren na sociálnej sieti. Vec by podľa neho mohla byť riešená v občiansko-právnom konaní.

Trestné oznámenie

Stavebníčka tiež informuje, že budú pristupovať k otvoreniu sezóny aj v tomto roku. Voči tvrdeniam starostu sa ohradzuje a tvrdí, že stavebný úrad označil jej projekt čiernou stavbou bez akéhokoľvek znaleckého posúdenia, pričom sa nezaoberá neďalekou reálnou čiernou stavbou. Podnet bol podľa nej zo strany úradníkov miestneho úradu odignorovaný, preto na nich podala trestné oznámenie.

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM