Tomáš Stupavský Rôzne

Chystáte sa zariaďovať dom alebo byt? Inšpirovať sa môžete na veľtrhu nábytku

Milovníci dizajnu, nábytku a rôznych interiérových doplnkov si opäť raz prídu na svoje. V Inchebe sa tento týždeň začína jubilejný 20. ročník medzinárodného veľtrhu MODDOM.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa zariaďovať dom alebo byt? Inšpirovať sa môžete na veľtrhu nábytku
Zdroj: TASR

Na ploche 20-tisíc metrov štvorcových sa od stredy 14. do 18.10. predstaví až 221 vystavovateľov z 8 krajín. Celých 5 dní sa tak budú môcť návštevníci zoznamovať s jesennými novinkami ohľadom vybavenia pre domov.

Nebudú chýbať nábytok a doplnky do obývacích a detských izieb, predsiení, spální, kuchyne i kúpeľne, ale aj zariadenie pre oddych a relax či záhradný nábytok.

„Medzi vystavovateľmi je množstvo slovenských firiem ako napríklad spoločnosť Meuble, ktorá vyrába moderný nábytok do celého byt, Sedačky Phase prinášajú nové poťahové materiály zo špeciálnych polyesterových vlákien s úpravou Easy-care odolnou voči oderu. Kvalitný dubový, najmä jedálenský nábytok, predstaví spoločnosť Drevbyt. Ponuku dizajnových kuchynských liniek návštevníkom priblížia Kuchyne Čvirik,“ uviedla hovorkyňa Incheby Martina Macková.

Ako doplnila Macková návštevníci sa môžu tešiť na mnoho ďalších noviniek.

Retro expozícia

Moddom práve pri príležitosti svojho okrúhleho výročia prináša aj pohľad do minulosti prostredníctvom expozície s retro nábytkom zariadenej nadšencami zo skupiny Designoza.

Nábytok z minulého storočia sa v súčasnosti teší veľkej obľube – najmä medzi mladými ľuďmi, ktorí sa neuspokoja so súčasným dizajnom a chcú svoj interiér ozvláštniť a dodať mu originálny nádych zaujímavým starším kúskom. Retro expozíciu tvoria unikátne kreslá od jedného z najznámejších českých dizajnérov, J. Halabalu; knižnice, stolíky, stoličky, lustre a ďalšie zaujímavé doplnky.

Veľtrh MODDOM tradične doplní sprievodná výstava výtvarného umenia Art s umeleckými dielami. MODDOM je otvorený od 14. do 18.10. od 10:00 do 19:00, v posledný deň do 17:00.

Prečítajte si tiež: Paleo, káva, rôzne špeciality aj čapovaná ekodrogéria. Tieto prevádzky nájdu miesto v novom Fresh Markete

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM