Adriana Banásová Rôzne

Chystáte sa počas víkendu na výlet či „kúpačku“? Pozrite si, či vám počasie nepokazí plány

Ak ste sa v piatok po práci či počas víkendu rozhodli ísť kúpať, vysoký faktor opaľovacieho krému pravdepodobne potrebovať nebudete. Tropické teploty sa totiž na nejakú dobu stiahli do úzadia a inak tomu nebude ani v závere týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa počas víkendu na výlet či „kúpačku“? Pozrite si, či vám počasie nepokazí plány
Zdroj: TASR

Teploty budú počas piatka a víkendu ideálne na turistiku či prechádzku, podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu nás nezastihne ani dážď.

Zajtra nás čaká najvyššia denná teplota do 25 stupňov Celzia. „Spočiatku bude prevažne oblačno, v závere dňa sa vyjasní,“ uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Vietor bude fúkať rýchlosťou 2 až 5, v nárazoch 7 až 12 m/s.

V sobotu sa o čosi oteplí. Do plaviek sa obliecť oplatí najmä počas obeda, kedy sa ortuť teplomera vyšplhá na 27 stupňov Celzia, poobede bude teplota klesať. Odborníci SHMÚ uvádzajú, že bude prevažne jasno, prípadne len malá oblačnosť. Fúkať bude vietor rýchlosti 3 až 7, v nárazoch 15 m/s.

Nedeľné počasie sa bude podobať sobote s teplotou do 27 stupňov Celzia najmä v poobedných hodinách. Hoci nás tropický víkend obíde, odborníci varujú, aby sa nezabúdalo na pitný režim či pokrývku hlavy.

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM