Tomáš Stupavský Samospráva

Chorvátsky kultúrny spolok v Čunove vrátil dotáciu od BSK

Chorvátsky kultúrny spolok v Mestskej časti (MČ) Bratislava Čunovo vrátil dotáciu na kultúru, ktorú získal od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Informovala o tom riaditeľka Odboru cestovného ruchu a kultúry BSK Zuzana Šajgalíková.

Ilustračný obrázok k článku Chorvátsky kultúrny spolok v Čunove vrátil dotáciu od BSK
Zdroj: TASR

„Vzhľadom na to, že táto suma predstavuje sedminu z celkovej žiadanej sumy, žiadatelia nás informovali, že dotáciu nemôžu prijať, keďže za tieto prostriedky nie sú schopní zrealizovať svoj projekt," spresnila Šajgalíková.

Chorvátsky kultúrny spolok dostal z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry 1000 eur, ktoré mali byť použité na zabezpečenie šitia nových krojov a propagáciu pri príležitosti 15. výročia založenia súboru Čunovskí bećari.

„Podporu dostali na zabezpečenie šitia nových krojov, rovnako ako mnoho iných folklórnych súborov,“ uviedla Šajgalíková s tým, že tieto peniaze sa vracajú do rozpočtu BSK.

Chorvátsky kultúrny spolok Čunovo (Hrvatsko kulturno društvo Čunovo – HKD) vznikol v roku 1989 s cieľom zachovať jazyk, piesne a ľudové zvyky ako kultúrne dedičstvo chorvátskych predkov. V rámci spolku vznikla v septembri v roku 2000 tamburášska skupina Čunovski Bećari.

Má 21 aktívnych členov vo veku od 7 do 18 rokov, z toho 16 je tamburášov, ostatní sú speváci. V jej repertoári sú chorvátske a gradišćanské piesne. Spolok organizuje pravidelne kultúrne podujatia a spolupracuje s ostatnými chorvátskymi spolkami na Slovensku ako aj v zahraničí.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM