Adriana Banásová Správy

Chodník v Mestskej časti Jarovce prejde kompletnou rekonštrukciou, hotový by mal byť v decembri

Komplexná rekonštrukcia chodníka na Jantárovej ulici v Mestskej časti Bratislava - Jarovce bude trvať dva mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Chodník v Mestskej časti Jarovce prejde kompletnou rekonštrukciou, hotový by mal byť v decembri
Zdroj: TASR

Informoval poslanec a predseda Komisie územného plánovania, výstavby, dopravy a životného prostredia Miestneho zastupiteľstva v Jarovciach Richard Szabó.

  • „Jantárová ulica je vstupnou bránou do našej mestskej časti a keďže 220 metrov dlhý chodník pozdĺž je v kritickom stave, musíme ho zrekonštruovať, aby bol pre chodcov bezpečný,“* zdôvodnil Szabó s tým, že praskliny, ktoré vznikli od koreňov stromov, boli v niektorých miestach pre chodcov už neprekonateľné.

Konštrukciu pôvodného chodníka tvorili betónové kocky uložené v štrkovom lôžku, na niektorých miestach zakryté liatym asfaltom. „Pri riešení projektovej dokumentácie bolo nutné prihliadať na dodržanie šírkového a výškového usporiadania, umiestnenia vstupov k rodinným domom, na zachovanie zelene a stromov, ako aj na riešenie problémov s dažďovou vodou,“ vysvetlil Szabó.

Nový chodník zo zámkovej dlažby bude mať konštrukciu uloženú medzi obrubníkmi.

Zmluvne dohodnutá cena rekonštrukcie je 29.428,29 eura, z toho 25.000 eur predstavuje finančný príspevok z BSK. Ten je však viazaný na podmienku, že sa projekt musí zrealizovať a vyúčtovať do konca kalendárneho roka. „Je to síce šibeničný termín, ale dodávateľská firma sa zaviazala, že ho dodrží,“ uzavrel Szabó.

Rekonštrukčné práce na chodníku na Jantárovej ulici v Jarovciach potrvajú do 14. decembra.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM