Alexandra Húsková Samospráva

"Chceme mať v uliciach čisto ako doma!" odkazuje petržalský starosta Bajan

Verejnoprospešná brigáda čistenia brehov Chorvátskeho ramena je tradičnou aktivitou petržalskej samosprávy, ako aj obyvateľov Petržalky.

Ilustračný obrázok k článku "Chceme mať v uliciach čisto ako doma!" odkazuje petržalský starosta Bajan
Foto: Katarína Oravská

Petržalčania každoročne na jar čistia brehy ramena i jeho hladinu od neporiadku, ktorý kazí dojem príjemnej prechádzky. Fľaše, plechovky, igelitové vrecká a tašky, kusy oblečenia aj staré topánky našli dobrovoľníci pri minuloročnej brigáde. Každý rok sa čistenia zúčastňujú aj petržalskí seniori a žiaci základných škôl.

„Sama sa nezašpinila, sama sa nevyčistí. Preto verím, že aj v uliciach chceme mať rovnako čisto ako doma,“ apeluje starosta Vladimír Bajan pred touto brigádou.

Odbornú pomoc pri čistení vodnej hladiny poskytnú potápači z klubu OCTOPUS, Povodie Dunaja a odštepný závod Šamorín. Potápačskou technikou sa bude čistiť časť dna ramena tento raz v úseku pri premostení pri Medissime. Časť dna Veľkého Draždiaka v plážovej časti vyčistia potápači až v nedeľu 26. apríla 2015 v doobed­ňajších hodinách. O likvidáciu odpadu ako aj dostatok náradia, rukavíc a vriec sa postará Mestská časť Bratislava-Petržalka. Samospráva už tradične pripraví dobrovoľníkom aj malé občerstvenie.

Do akcie sa môžu zapojiť jednotlivci aj skupiny, stačí sa nahlásiť na petržalskom miestnom úrade mailom na adrese zuzana.juhasova@petrzalka.sk, alebo len prísť na jedno z miest stretnutia. V prípade nepriaznivého počasia sa čistenie ramena presunie na náhradný termín. Zraz všetkých dobrovoľníkov bude dňa 24. apríla 2015 o 9:00 h na štyroch miestach pozdĺž Chorvátskeho ramena:

  • 1. bod stretnutia o 9:00 h: Mlynarovičova ulica pri grafitti stene

    smer čistenia premostenie Jungmannova

  • 2. bod stretnutia o 9:00 h: premostenie Jungmannova

    smer čistenia premostenie Námestie hraničiarov (Kaufland)

  • 3. bod stretnutia o 9:00 h: Technopol (bočný vchod od ramena)

    smer čistenia premostenie Námestie hraničiarov (Kaufland)

  • 4. bod stretnutia o 9:00 h: premostenie Antolská

    smer čistenia Technopol

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM