Ľuba Lesná Kultúra

Charitatívna aukcia stoviek obrazov: Výťažok pôjde pre detskú chirurgiu

Tradičná jesenná aukcia výtvarných diel v priestoroch spoločnosti Soga v Bratislave sa uskutoční v utorok 23. septembra o 18.00 h. Táto 118. aukcia má aj charitatívny zámer, pretože časť z 308 dražených umeleckých diel je určená pre Občianske združenie detskej chirurgie Slniečko na ceste.

Ilustračný obrázok k článku Charitatívna aukcia stoviek obrazov: Výťažok pôjde pre detskú chirurgiu
Zdroj: TASR

Vytvorili ich Július Bártfay, Kveta Gandlová, Lucia Nižňanská, Erik Binder, Marek Ormandík, Marcel Mališ, Svetozár Králik, Miloš Kopták, Jakub Trajter a iní umelci.

Vyvolávacia cena obrazov a objektov je nižšia ako odporúčaná.

„Získané financie pôjdu na osadenie nových hliníkových okien na oddelení detskej chirurgie na bratislavských Kramároch,“ zdôvodnila iniciátorka charitatívnej aukcie Eva Blažejová.

Chirurgia má problémy s oknami

Okná na detskej chirurgii zle tesnia a v lete je na oddelení príliš teplo, v zime zas lekári chodia v bundách. „Personál sa snaží hospitalizovaným deťom zabezpečiť nevyhnutné teplo vykurovacími telesami, čím stúpajú energetické náklady,“ doplnila Blažejová. „Okrem ich úspor výmena okien skvalitní zdravotnú starostlivosť o detských pacientov a pozdvihne celé oddelenie na civilizovanú úroveň,“ dodala.

Diela sú vystavené

Aukčná spoločnosť Soga má od 17. septembra všetky dražené diela domácich a zahraničných umelcov vystavené vo svojich priestoroch. Sú zverejnené aj vo vyše 200-stranovom farebnom katalógu prístupnom i na internetovej stránke Sogy.

Podľa organizátorov vo výbere na dražbu sú aj top diela od Milana Laluhu, Andreja Barčíka, Stanislava Filku, Mikuláša Galandu, Vincenta Hložníka, Dominika Skuteckého, Jana Hálu, Ladislava Mednyánszkeho či Miloša Alexandra Bazovského.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM