KAW Rôzne

Cez víkend vás na Obchodnej opantá vôňa levandule

Ak máte radi arómu výraznej fialovej rastlinky a všetko, čo s ňou súvisí, nenechajte si ujsť Levanduľový festival v centre Bratislavy. Nájdete tam množstvo sušených kvetov, ručných výrobkov, kozmetiku, ale aj lákadlá pre maškrtné jazyky.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend vás na Obchodnej opantá vôňa levandule
Zdroj: internet

Vidieť fialové polia Provensálska je neprekonateľný zážitok pre všetky zmysly. Za levanduľou však nemusíte cestovať až do ďalekého Francúzska.

Relaxačná aj liečivá

Vôňu a chuť levandule si užijete aj v centre Bratislavy. Štvrtý ročník festivalu s názvom Dotyk levandule vás už v piatok 17. júna privíta na Obchodnej ulici 66.

Organizátori pripravili okrem množstva ručných výrobkov z levandule aj kozmetiku a oleje s prídavkom tejto rastliny. „Milovníkov dobrého jedla a nápojov poteší ochutnávka vína s levanduľou, káva s levanduľovým korením, levanduľový banán so zmrzlinou, levanduľový sorbet, sekt s levanduľou, levanduľovú limonádu a iné dobroty. Každý si vyberie podľa svojej chuti. Nebudú chýbať čerstvé koláčiky,“ pozýva majiteľ kaviarne Lavender Miroslav Sedláček.

Návštevníci môžu získať aj zlosovateľné kupóny a vyhrať zájazd do Provensálska, či zájazd do Maďarska na levanduľový festival.

Fialové víno?

Ak by vás návšteva víkendovej akcie inšpirovala k ďalším levanduľovým výletom, môžete zájsť o dva týždne do Pezinka.

Tradičný vinohrad v lokalite Stará hora tam v posledných rokoch spestruje unikátna levanduľová záhrada, v ktorej sa vinič snúbi so stredomorskou flórou. Na podujatí s názvom Víno a levanduľa určite ochutnajte skvelý nápoj z voňavej fialovej rastliny.

Levanduľový hotel

Tým, ktorí si chcú povedať svoje „áno“ v levanduľovom štýle, odporúčame návštevu krásneho rodinného hotela Marcinčák kúsok za hranicami – v moravskom Mikulove. Voňavú levanduľu tam nájdete všade.

Ponúknu vám ju spracovanú v jedlách, v nápojoch, zdobí okolie aj interiér penziónu, spestruje zariadenie izieb. Je samozrejmé, že v pohároch pri svadobnom prípitku bude levanduľové víno.

Čítajte aj: OBRAZOM: Nová farmárska tržnica privítala prvých zákazníkov

Levanduľový festival 2016
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM