Tomáš Stupavský Rôzne

Cez pracovný týždeň sa v Bratislave nudiť nebudete. Tešiť sa môžete predovšetkým na filmové a cestovateľské festivaly

Po víkende nás opäť čaká návrat do pracovného kolotoču, no ten si môžete spríjemniť aj zaujímavými akciami, ktoré sú v našom hlavnom meste na budúci týždeň naplánované. Cestovateľské festivaly, francúzske filmy, či koncert legendárnej kapely.

Ilustračný obrázok k článku Cez pracovný týždeň sa v Bratislave nudiť nebudete. Tešiť sa môžete predovšetkým na filmové a cestovateľské festivaly
Zdroj: TASR

Cestou necestou v Bratislave

Sedem dní a viac ako 50 cestovateľských prezentácií na piatich miestach v Bratislave. Príďte sa inšpirovať prezentáciami dobrodruhov, ktorí porozprávajú svoje zážitky z ďalekých ciest. Od pondelka 9.3. do nedele 15.3. si môžete vybrať z 56 prezentácií a 9 filmov. Niektorí putovali peši, iní stopom, autom, paraglajdom, ba dokonca vyhľadávali vojnové konflikty.

9. marca (do 15. Marca)/Hlava 22, Elam, Cafe Luxor, Foxford, DK Ružinov

„Crème de la crème“ II.

Druhý ročník „Crème de la crème“! 12. až 18. marca vám Film Europe Media Company v spolupráci s Francúzskym inštitútom na Slovensku naservíruje Týždeň francúzskeho filmu. Crème de la crème ponúkne atraktívnu kolekciu francúzskych filmov, ktoré získali ocenenia na prestížnych filmových festivaloch alebo od významných filmových inštitúcií. Môžete sa tešiť na filmy „Tri srdcia“, „Sils Maria“, „Láska je dokonalý zločin“ a ďalšie bonbóniky.

12. marca (do 18. marca)/Kino Film Europe

Visegrad Film Forum

Nasledujúci týždeň sa v našom meste uskutoční zaujímavé podujatie s názvom Visegrad Film Forum 2015. V rámci tejto akcie príde do Bratislavy prednášať Christopher Newman, držiteľ Oscara za kultový horor Vyháňač diabla, Formanov životopisný flm o Wolfgangovi Amadeovi Mozartovi Amadeus a drámu Anglický pacient. Visegrad Film Forum (VFF)je medzinárodná networkingová a vzdelávacia platforma pre začínajúcich filmových profesionálov, ktorú organizuje Filmová a televízna fakulta VŠMU.

11. marca (do 14. marca)/KC Dunaj, FTF VŠMU

Festival Hory a mesto

V Bratislave sa od stredy začne 16. ročník Medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto. Aj tohto roku zostáva dominantnou filmová prehliadka, multimediálne prezentácie vzácnych hostí, cestokluby Kino Svet a celý rad sprievodných aktivít.

11. marca (do 15. Marca)/Cinema City Aupark

Boney M + hostia

Exkluzívny discokoncert jednej z najpopulárnejších skupín 70´a 80´ rokov zavíta opäť do Bratislavy. Tešiť sa môžete na hity ako Daddy Cool, Rasputin a Rivers of Babylon, ktoré nenechajú nikoho chladným. Pred koncertom svoje umenie predvedú študenti hudobného konzervatória v Bratislave. Súčasťou koncertu bude aj oldies diskotéka, ktorá zavŕši nabitú hudobnú noc.

12.marca/Hant Aréna/17:00

Vernisáž výstavy Od obrazu k objektu

Výstava predstavuje autorov tvoriacich diela v sfére abstrakcie alebo nefiguratívneho umenia. Vybraní súčasní umelci sa pohybujú v časti svojho diela, alebo v jeho celku v priestore maľby a objektu, ktorý nadviazal na tradíciu povojnovej abstrakcie, avšak do tejto sféry priniesli viaceré inovácie. Výstava bude trvať až do 12. apríla.

11. marca/Galéria Gagarinka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM