Aktualizované Správy

Cesty a chodníky sa zmenili na KLZISKO: KDE si treba dať najväčší POZOR?

Polícia upozorňuje na klzké cesty. Eviduje už aj viacero nehôd.

Ilustračný obrázok k článku Cesty a chodníky sa zmenili na KLZISKO: KDE si treba dať najväčší POZOR?
8
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Polícia upozorňuje na klzké cesty na západnom Slovensku. Informuje o tom na sociálnej sieti. Momentálne tiež eviduje viacero nehôd.

Extrémne klzké cesty

„Upozorňujeme, že kvôli mrznúcemu dažďu a poľadovici sú viaceré cesty, najmä na západnom Slovensku, extrémne klzké,“ uviedla polícia.

Vyzýva vodičov, aby pri jazde zvýšili opatrnosť, jazdu prispôsobili stavu ciest.

Dávajte si pozor

„Cyklistom v takomto počasí jazdiť neodporúčame. Chodcom zase odporúčame, aby sa pred vstupom na priechod pre chodcov dôkladne uistili, že ich prichádzajúci vodič zaregistroval a dáva im prednosť,“ ozrejmila.

Podotkla, že na klzkej vozovke nemá vodič šancu tesne pred priechodom zabrzdiť.

Vydali výstrahy

Na západnom Slovensku treba v utorok doobeda počítať s poľadovicou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého stupňa, informoval o tom na svojom webe.

Výstraha platí v celom Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji a vo väčšine Trenčianskeho kraja a okresoch Bytča, Kysucké Nové Mesto a Čadca.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozornil SHMÚ.

Pre Michalovce platí naďalej výstraha druhého stupňa pred povodňami. V Trebišove je vydaná prvostupňová hydrologická výstraha.

Komplikácie v hlavnom meste

Premávka električiek je pre nepriaznivé poveternostné podmienky a námrazy na trolejovom vedení v utorok ráno v celej Bratislave nepravidelná.

„Od skorých ranných hodín spôsobuje komplikácie v premávke silná poľadovica. Už pred štvrtou ráno bol pre námrazu na zberačoch a trakčnom vedení oneskorený výjazd električiek z Depa Jurajov dvor,“ uviedol pre TASR hovorca DPB Jozef Vozár. Priblížil, že sa preto električky do premávky zapájali postupne.

Problémy so zjazdnosťou podľa neho boli aj v kopcovitých častiach mesta, napríklad na Ahoji a v okolí Kalvárie. „Aktuálne počasie pravidelnej premávke nepraje, trolej priebežne zamŕza a DPB intenzívne pracuje na opätovnom odstraňovaní námrazy zo zberačov a trakčného vedenia,“ dodal hovorca. Zároveň pracovníci zimnej údržby posýpajú nástupištia zastávok. Podotkol, že aktuálne informácie nájdu cestujúci na webe www.dpb.sk či na elektronických informačných tabuliach na zastávkach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Poľadovica v Bratislave
8
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM