Tomáš Stupavský Samospráva

Cestujúci v prímestskej doprave budú mať prehľad o nízkopodlažných spojoch

Cestujúci prímestskou autobusovou dopravou v Bratislavskom kraji budú mať lepší prehľad o tom, kedy môžu využiť nízkopodlažný autobus. Prepravca označuje po novom nízkopodlažné spoje piktogramom priamo v cestovných poriadkoch.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci v prímestskej doprave budú mať prehľad o nízkopodlažných spojoch
Zdroj: TASR

„Ide o významnú novinku, keďže doteraz boli takto označované iba autobusy MHD,“ vysvetlil Peter Sádovský, generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Lines, ktorá zabezpečuje prímestskú autobusovú dopravu v Bratislavskom kra­ji.

Ako ďalej informoval, 85 nízkopodlažných vozidiel, ktoré prepravca využíva v prímestskej doprave v Bratislavskom kraji, zabezpečí 46 percent všetkých spojov.

Nízkopodlažné autobusy sú zaradené na všetky smery v rámci Bratislavského samosprávneho kraja. Prioritne jazdia na kratších trasách s veľkým počtom zastávok. „Sú to trasy, kde je väčší pohyb cestujúcich, častejšie nimi cestujú osoby, ktoré majú problém s pohybovaním sa, ale aj rodičia s malými deťmi,“ doplnil Sádovský.

Označenie spojov označených piktogramom vozíčka nájdu cestujúci už dnes v cestovných poriadkoch zverejnených na webstránke Slovak Lines a tiež vo vyhľadávači spojení cp.sk. Cestovné poriadky s doplneným piktogramom budú v priebehu leta vylepené aj na všetky zastávky Slovak Lines.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM