Nina Táborská Krimi

Cestujúci mali šťastie v neštastí. Vodič autobus, v ktorom sa viezli, jazdil posilnený alkoholom

K opitému vodičovi linky č. 87 zavolali policajtov včera pred 20.30 hod na konečnú zastávku autobusov na Astronomickú ulicu pracovníci nehodovej skupiny Dopravného podniku Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci mali šťastie v neštastí. Vodič autobus, v ktorom sa viezli, jazdil posilnený alkoholom
Zdroj: TASR

Pri preventívnej kontrole zameranej na zákaz požívania alkoholických nápojov pred a počas jazdy kontrolóri DPB zistili u jedného zo svojich vodičov požitie alkoholických nápojov. Päťdesiatosem­ročnému vodičovi namerali privolaní policajti 1,27 promile alkoholu. Pri opakovanej skúške 1,48 promile.

Policajná hliadka tak vodiča pod vplyvom alkoholu obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušné oddelenie PZ. „Následne vodičovi Vladimírovi B. z Bratislavy vyšetrovateľ PZ vniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa KR PZ v Bratislave Tatiana Kurucová.

Nezodpovednému vodičovi, ktorý takto ohrozil nielen seba, ale aj ostatných cestujúcich a účastníkov cestnej premávky, teraz hrozí až päť rokov väzenia.

Prečítajte si tiež: Sú podľa vás vozidlá MHD špinavé? Zistili sme, ako často sa čistia

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM