Alexandra Húsková Správy

Cestujúci, ktorí majú nárok na zľavnenú dopravu, si bezkontaktné čipové karty môžu vybaviť do konca roka

V súvislosti so zavedením III.etapy integrovanej dopravy zaznamenali v predajniach dopravného podniku zvýšený záujem o bezkontaktné čipové karty a SeniorPasy. DPB upozorňuje, že pre tých, ktorí majú nárok na zľavnenú, prípadne bezplatnú dopravu, platí prechodné obdobie do 31.12.2015.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci, ktorí majú nárok na zľavnenú dopravu, si bezkontaktné čipové karty môžu vybaviť do konca roka
Zdroj: TASR

V súvislosti s dnešným zvýšeným záujmom cestujúcich o vybavenie si bezkontaktnej čipovej karty (BČK) a SeniorPasu, Dopravný podnik informuje, že až do konca roka 2015 (31.12.2015) platí takzvané prechodné obdobie pre vybrané skupiny cestujúcich, ktorí majú nárok na zľavnenú, prípadne bezplatnú dopravu.

„To znamená, že si stačí bezkontaktné čipové karty na využitie zľavy 90% z ceny predplatného cestovného lístka a SeniorPasy vybaviť do 31.12.2015,“ uviedla Adriana Volfová, hovorkyňa DPB.

Počas dočasného prechodného obdobia môžu vybrané skupiny naďalej cestovať bezplatne vo vozidlách MHD.

Spomínaná informácia sa týka:

  • 1. držiteľov preukazov ŤZP alebo ŤZP-S s trvalým pobytom v Bratislavskom kra­ji.
  • 2. držiteľov Diamantovej plakety prof. MUDr. Janského s trvalým pobytom v Bratislavskom kra­ji.
  • 3. držiteľov preukazov účastníkov protikomunistického odboja a politických väzňov s trvalým pobytom v Bratislavskom kra­ji.
  • 4. občanov nad 70 rokov – SeniorPas

Prečítajte si aj: Dnešný štart III. etapy IDS prináša zmeny v zľavách pre cestujúcich. Ktoré skupiny a do kedy budú môcť cestovať bezplatne?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM