Rôzne

Centimetre delili autobus od zrážky s vlakom. Autá zablokovali železničné priecestie

Na Vrakunskej ceste sa takmer stala ďalšia tragédia. Len malá chvíľa delila cestujúcich v autobuse MHD od tragickej zrážky s vlakom.

Ilustračný obrázok k článku Centimetre delili autobus od zrážky s vlakom. Autá zablokovali železničné priecestie
Zdroj: TASR

V Bratislave je niekoľko mimoriadne rizikových železničných priecestí. Jedným z nich je aj priecestie na Vrakunskej ceste. V utorok po siedmej večer nič netušiaci vodič linky 87 vošiel na koľajnice – a ďalej sa už nedostal.

Zablokovaný na koľajniciach

V Bratislave v ten deň husto snežilo a situácia na cestách bola horšia ako inokedy. "Pred priecestím bola zápcha. Nevedeli sme dlho, čo sa deje, myslela som si, že je to normálna zápcha” povedala pre Denník N jedna z cestujúcich autobusu. Vodič chcel pokračovať vo svojom pruhu, ale nemohol. Blokovali ho autá z protismeru.

Ľudia panikárili

“Ľudia zozadu začali kričať, že ide vlak,” opísala Denníku N situáciu Zuzana Števulová, ktorá bola v tej chvíli v autobuse. „Vodič trúbil a naznačoval autám oproti, že ho musia pustiť. Vôbec na to nereagovali. Mysleli sme, že časť autobusu je na priecestí. Keď sa už nič nedalo robiť, vodič otvoril dvere, aby sme mohli aspoň vystúpiť. Ľudia panikárili.“

Autobusu sa podarilo posunúť tesne vedľa priecestia, stačilo pár centimetrov a vlak by doňho napriek brzdeniu narazil.

Po tejto udalosti zostali na ceste vlak aj autobus, priechod bol zablokovaný a dopravný podnik linky na tejto trase odklonil.

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM