Krimi

Čech písal na internete o útoku na bratislavskú školu. Skončil na polícii

Muž v konverzácii posielal fotografie zbraní, ktoré vyzerali ako skutočné. V prípade zasahovali Národná kriminálna agentúra a odbor počítačovej kriminality.

Ilustračný obrázok k článku Čech písal na internete o útoku na bratislavskú školu. Skončil na polícii
Zdroj: TASR

Český občan, ktorý hovoril na sociálnej sieti o plánovanom útoku na jednu z bratislavských škôl, skončil na polícii. Policajtom pri výsluchu vysvetľoval, že malo ísť o žart. V stredu o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Zasahovala NAKA

Muž v konverzácii podľa jej slov posielal aj fotografie zbraní, ktoré vyzerali ako skutočné. Informácie polícia dostala prostredníctvom sociálnej siete, pretože sa oznamovateľ zdráhal zavolať na číslo 158. V prípade následne zasahovali Národná kriminálna agentúra (NAKA) a odbor počítačovej kriminality.

„Na základe tejto informácie okamžite začala konať Národná protiteroristická jednotka Národnej kriminálnej agentúry v súčinnosti s odborom počítačovej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru a českými partnermi,“ ozrejmila hovorkyňa. V priebehu nasledujúcich hodín polícia občana Českej republiky stotožnila a vypátrala. Z jeho výsluchu podľa Baloghovej vyplynulo, že malo ísť z jeho strany o žart a na fotografiách mali byť airsoftové zbrane.

Nevhodný žart

V tejto súvislosti polícia informuje, že každou hrozbou voči občanom sa zaoberá a koná bezodkladne. „Žiadame preto občanov, aby v kontexte útokov rôzneho druhu v zahraničí nezamestnávali policajtov takýmito žartmi, keďže polícia musí preveriť každú hrozbu,“ avizovala Baloghová. Podľa nej tiež nie je vylúčené, že osoby budú za podobné žarty znášať trestnoprávnu zodpovednosť.

Do budúcna polícia tiež žiada, aby občania akékoľvek podozrenie z ohrozenia bezpečnosti bez obáv okamžite nahlasovali na číslo 158.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM