Rôzne Správy

Časť fasády nákupného centra Aupark je pod lešením: Chystá sa jeho rozšírenie?

Eurovea vo veľkom zväčšuje svoje priestory pozdĺž nábrežia Dunaja. Zoberú si od nej príklad a budú sa rozširovať aj ďalšie obchodné centrá?

Ilustračný obrázok k článku Časť fasády nákupného centra Aupark je pod lešením: Chystá sa jeho rozšírenie?
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Bratislavčanov, ktorí radi nakupujú v Auparku, už pred časom upútala lešením zakrytá hlavná fasáda. Mnohým pravdepodobne preblesla hlavou myšlienka, že nákupné centrum sa rozširuje. Nie je to však celkom tak.

Rozšírenie áno, ale nie teraz

Ak ste sa tešili na rozšírenie centra a väčší priestor na nákupy, zatiaľ sa tak nestane. Ako vysvetlil majiteľ Auparku, „práce majú údržbový charakter, podoba centra sa meniť nebude.“ Jeho slová citoval portál YIM.BA.

Portál zároveň uvádza, že majiteľ má k dispozícii povolenia pre rozšírenie centra. „Ako vyplýva už zo starších správ, expanzia by mohla prebehnúť na mieste parkoviska pri predajni rýchleho občerstvenia McDonald’s. Pribudnúť by tak mohlo 7,3-tisíc metrov štvorcových retailovej plochy. Toto rozšírenie už má dokonca k dispozícii aj stavebné povolenie, výstavba by sa tak mohla začať v podstate kedykoľvek,“ dodáva YIM.BA.

Z materiálu, ktorý majiteľ zasiela investorom, vyplýva, že možnosť rozšírenia je aj na mieste verejného priestranstva medzi Auparkom a Sadom Janka Kráľa, kde sa nachádzajú kaviarne a detské ihriská.

Tu by mali pribudnúť nákupné plochy v rozsahu približne 5-tisíc metrov štvorcových, doplnené o nové parkovacie kapacity,“ píše YIM.BA.

Zatiaľ však nie je jasné, kedy by sa malo na týchto zmenách začať pracovať a ani to, ako bude Aupark potom vyzerať.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM