Rôzne Správy

Bývalý šéf mestských policajtov Marek Gajdoš má nový job. Dostane tisíce eur

Marek Gajdoš, ktorý prišiel o funkciu, pretože sadol za volant so zvyškom alkoholu v krvi, mieri do Národnej rady.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý šéf mestských policajtov Marek Gajdoš má nový job. Dostane tisíce eur
Zdroj: TASR

Pôsobiť bude ako asistent poslanca Národnej rady Lukáša Kyselicu (OĽANO). Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v centrálnom registri zmlúv.

Tisíce eur

„Lukáš Kyselica pánovi Gajdošovi dôveruje, pozná jeho prácu a jeho skúsenosti využije aj pri výkone poslaneckého mandátu. Spolupracovali pri vyšetrovaní kauzy Gorila a obaja zdieľajú spoločné hodnoty boja proti korupcii, organizovanému zločinu a nespravodlivosti,“ uviedla hovorkyňa OĽANO Dáša Macaríková.

Gajdoš by mal ako asistent dostávať mesačne odmenu takmer 3000 eur. Suma je podľa slov Macaríkovej daná zákonom. „Objednávateľ služieb sa zaväzuje uhradzovať asistentovi poslanca za poskytnuté služby odmenu vo výške 2949 eur vrátane DPH, mesačne pozadu, bezhotovostným prevodom na jeho účet v peňažnom ústave,“ píše sa v zmluve o zabezpečení služieb asistenta poslanca Národnej rady. Celková suma pri je v CRZ uvedená vo výške 126.807 eur, je to suma za celé volebné obdobie.

Gajdoš viedol bratislavských mestských policajtov od februára 2019. V apríli 2020 však ponúkol vedeniu hlavného mesta rezignáciu ako reakciu na to, že svojím autom havaroval a polícia mu namerala v dychu alkohol. V minulosti bol aj šéfom vyšetrovacieho tímu kauzy Gorila.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM