Rôzne

Bratislavu trápi poľadovica. Niektoré linky MHD meškajú aj 30 minút

Hlavné mesto od rána pracuje na zmierňovaní dopadov poľadovice na dopravnú situáciu v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavu trápi poľadovica. Niektoré linky MHD meškajú aj 30 minút
5
Galéria
Zdroj: TASR

V skorých ranných hodinách začalo mesto s lokálnymi posypmi na celom území Bratislavy. „V tomto momente máme v teréne nasadenú všetku dostupnú techniku,“ Bratislava24.sk informuje hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

Meškanie MHD

V súčasných podmienkach magistrát apeluje na bratislavskú verejnosť a žiada ju o trpezlivosť vzhľadom na poľadovicu a vzniknuté dopravné nehody na cestách, ktoré spôsobujú približne 30-minútové meškanie liniek MHD.

„Z dôvodu poľadovice a veľkého množstva cudzích dopravných nehôd, zaznamenáva dispečing DPB meškania MHD od 20 minút a viac. Z dôvodu zhoršených poveternostných podmienok má problém trolejbusová doprava na Búdkovej ulici,“ uviedla hovorkyňa Dobravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Meškania hlási aj prímestská autobusová doprava v Bratislave a na území Bratislavského kraja, a to od 30 do 60 minút. Informovala o tom hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová. Podľa jej slov je na cestách poľadovica, vozovky nie sú posolené, šmýka sa a jazda nie je bezpečná.

Treba rátať so zdržaním

So zhustenou premávkou musia podľa Stella centra vodiči počítať napríklad na križovatke Bajkalská a Trnavská, na D2 pred Mostom Lafranconi smerom do Petržalky, na zjazde z Prístavného mosta v smere na Einsteinovu či na Brnianskej v smere na Patrónku. V Devínskej Novej Vsi skončilo pre poľadovicu viacero áut mimo cestu. Tunel Sitina z dôvodu kolón priebežne uzatvárajú. Zdržanie na všetkých hlavných ťahoch v smere do centrá je od 10 do 30 minút.

„Ospravedlňujeme sa ľuďom, ak sa naše vozidlá aj kvôli dopravným nehodám nemohli dostať vždy načas tam, kde treba. Intenzívne pracujeme na tom, aby sme zmierňovali dopady zimy na dopravnú situáciu v Bratislave a čo najskôr sme zabezpečili prejazdnosť komunikácií,“ dodala Onufer.

Poľadovica komplikuje dopravu v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM