Alexandra Húsková Správy

Bratislavu počas víkendu zaplavia tisíce športovcov. Širšiemu centru mesta sa s autom radšej vyhnite

Počas víkendu "prebehne" Bratislavou niekoľko tisíc bežcov. Prihlásených je vyše 10-tisíc účastníkov. Najväčší nápor sa očakáva počas nedeľňajšieho maratónu, ktorý uzatvorí Most Apollo, Prístavnú ulicu či nábrežie Dunaja. Pozrite sa na dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavu počas víkendu zaplavia tisíce športovcov. Širšiemu centru mesta sa s autom radšej vyhnite
Zdroj: TASR

V nedeľu, 3.4.2016 vyvrcholí v Bratislave už 11. ročník najväčšieho bežeckého podujatia organizovaného na Slovensku – ČSOB Bratislava Marathon 2016. Podujatia sa zúčastní viac ako 10-tisíc športovcov z vyše 50. krajín celého sveta.

Samotná nedeľňajšia časť podujatia, ktorej súčasťou je aj kráľovská disciplína – maratón, si vzhľadom na očakávaný počet viac ako 5-tisíc bežcov vyžiada aj určité obmedzenia vo verejnej aj individuálnej doprave.

Príjazd do Eurovea cez Most Apollo tesne pred štartom nedeľňajšieho behu bude možný do 9.50 hod, následne už bude príjazd cez most a Landererovu ulicu obmedzený vzhľadom na štart behu. Prejazd Mostom Apollo bude opäť otvorený po prebehu posledných bežcov cez križovatku Košická-Prístavná.

Mestská polícia je, podľa vyjadrenia hovorkyne Ľubomíry Miklovičovej, pripravená dohliadať na bezpečný priebeh ČSOB Bratislava Maratónu.

„Na nedeľu, 3.apríla, vyčleníme približne 60 policajtov. Ich úlohou bude dohliadať na poriadok v blízkosti trate, bezpečnosť účastníkov ako aj divákov či návštevníkov mesta. V prípade potreby sme schopní operatívne nasadiť vyšší počet policajtov,“ uviedla Miklovičová.

Organizátori behu vytvorili počas podujatia Non-stop linku – 0904 404 638, na ktorú sa môžete obrátiť v prípade záujmu o informácie o aktuálnom stave obmedzenia na danom úseku.

Prečítajte si aj: Apríl bude bohatý na bežecké aktivity. Pozrite si prehľad organizovaných be­hov

Dopravné obmedzenia počas soboty

Dopravné obmedzenia v súvislosti s konaním detských behov sa počas soboty dotknú:

  • v čase od 10:30 do 12:30 hod. Pribinovej ulice pri Eurovea v úseku od Šafárikovho námestia po vyústenie Pribinovej ulice/Olejkárskej ulice na Landererovu ulicu;
  • počas konania minimaratónu so štartom o 14:00 hod bude na krátky čas od 13:55 do 14:30 hod. obmedzená doprava na Prístavnej ulici v smere od križovatky Košická – Landererova pri Moste Apollo po Prístavný most.

Prečítajte si aj: Objavte krásy prírody v našom kraji

Dopravné obmedzenia v Starom Meste a Ružinove

V nedeľu (03.04.2016) sa dopravné obmedzenia v súvislosti s podujatím v čase od 09:45 do 15:00 hod., dotknú najmä mestských častí Staré Mesto a Ružinov, a to najmä Ružinovskej ulice v oboch smeroch, Záhradníckej ulice a ulíc centra mesta – hlavne Vajanského nábrežia, Rázusovho nábrežia, Špitálskej ulice, Amerického námestia a pešej zóny.

Doprava na jednotlivých uliciach bude priebežne zatváraná a otváraná v závislosti od prebehu

pelotónu bežcov.

Od 09:40 hod. do 13:00 hod. bude obmedzená doprava na Moste Apollo. V čase od 10:00 do 13:00 bude aj výraznejšie obmedzená doprava na Landererovej a Prístavnej ulici.

V nedeľu, 3. apríla v čase od 9:00–15:00 hodiny bude Šafárikovo námestie a nábrežie Dunaja neprejazdné.

Vodičom odporúčame namiesto tranzitu cez centrum mesta popri Dunaji (Šafárikovo námestie a Vajanského nábrežie bude neprejazdné), využiť mosty cez Dunaj (Prístavný most, Nový most a Most Lafranconi) a petržalský obchvat. Priamo v blízkosti trasy behu budú bez obmedzení a plne prejazdné Bajkalská ulica, Trnavská ulica, Krížna, Šancová, Suché mýto, či Nábr. arm. gen. L. Svobodu po Nový most.

Vjazd do centra mesta pre obyvateľov zóny a dopravnú obsluhu bude možný cez Grösslingovú a Medenú ulicu, z opačnej strany bude vjazd popod Nový most povolený cez Rázusovo nábrežie a Rigeleho ulicu.

Výjazd z pešej zóny bude cez Rázusovo nábrežie smerom k Novému mostu a z opačnej strany cez Palackého a Jesenského ulicu smerom na Dunajskú ulicu.

V nedeľu, 3. apríla, v čase približne od 10:15 do 14:00 hodiny budú križovatky a cestné výjazdy v úseku od Amerického námestia až po koniec Ružinovskej ulice riadené príslušníkmi policajného zboru.

Obmedzenia a zmenené trasy v bratislavskej MHD nájdete TU.

Opravy ciest

Pokračujú aj opravy bratislavských ciest. Od piatka od 20.00 hod do dňa 4.4.2016 do 04.00 hod dôjde k úplnej výluke dopravy v Bratislave na cestnej komunikácií Námestie Slobody v úseku od Námestia 1. Mája po ulicu Imricha Karvaša . „Obchádzkové trasy budú vyznačené prenosným dopravným značením,“ informovala tatiana Kurucová, hovorkyňa KRPZ.

Od nedele 03.04.2016 v čase od 18.00 hod do nedele 17.07.2016 do 18.00hod dôjde k čiastočnej uzávierke pravého a následne ľavého jazdného pruhu diaľnice D2 v km 12,900 – 13,300 v smere z Brna do Bratislavy. Doprava na diaľnici bude presmerovaná presnými dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami do druhého jazdného pásu.

Prečítajte si aj: ČSOB Bratislava Marathon 2016 atakuje hranicu 10-tisíc účastníkov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM