Nina Táborská Rôzne

Bratislavu navštevuje čoraz viac mladých ľudí zo zahraničia

Turistické informačné centrá Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board zaznamenali od januára do júna tohto roka o 10 percent vyššiu návštevnosť ako vlani v rovnakom období. Najviac, 9-tisíc turistov navštívilo informačné centrá v júni.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavu navštevuje čoraz viac mladých ľudí zo zahraničia
Zdroj: TASR

Informovala o tom Katarína Kohútiková z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu. „Aj tento rok sa očakáva, že ulice mesta, ako aj informačné strediská pre turistov budú najvyužívanejšie v hlavných letných mesiacoch júl a august,“ uviedla. Priemerná návštevnosť turistických informačných centier je pritom od 150 do 200 návštev denne.

V silných letných mesiacoch registrujú 250 až 350 návštev za deň. Podľa magistrátu turisti informačné centrá v Bratislave navštevujú preto, aby sa dozvedeli o pamiatkach a pamätihodnostiach v hlavnom meste, ako sú Devín, Bratislavský hrad či Katedrála sv. Martina.

Taktiež sa zaujímajú aj o prehliadky mesta, športové podujatia, výlety loďou, zážitkové aktivity, gastronómiu či vianočné trhy a silvestrovské oslavy.

„Najviac návštevníkov, ktorí sa dopytujú na bližšie informácie v turistických centrách, tvoria turisti z Rakúska, Nemecka, Španielska, Francúzska, Talianska a Veľkej Británie,“ spresnila bratislavská samospráva. Z hľadiska veku tvoria najväčšiu skupinu turisti nad 40 rokov.

Prichádza čoraz viac mladých ľudí

Magistrát ale tvrdí, že do Bratislavy prichádza čoraz viac mladých ľudí. Má to dokazovať výskum, ktorý realizovala Ekonomická univerzita v Bratislave minulý rok v zime. Podľa jeho výsledkov tvorí najvyšší podiel segment klientely vo veku 26 až 40 rokov.

Novinkou je aj monitorovanie cykloturistiky. Cyklosčítače zaznamenali od 1. marca do konca júna 28.074 prejazdov cyklistov smerom na Slovensko a 25.363 prejazdov v smere na Rakúsko.

Turisti môžu v Bratislave získať potrebné informácie o meste a jeho okolí v kontaktných miestach na Klobučníckej 2, na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika a do 30. augusta aj na Hlavnej stanici v Bratislave. Pre cyklistov, ktorí prechádzajú cez hlavné mesto, sú informácie dostupné aj v podobe Bike Pointu. Toto jedinečné servisno-informačné centrum je umiestnené pod Mostom SNP.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM