Tomáš Stupavský Samospráva

Mestských policajtov na Vianoce navštívil primátor Ivo Nesrovnal. Do služby im priniesol koláče

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes predpoludním prišiel pozdraviť bratislavských mestských policajtov, ktorí sú v službe na Štedrý deň. Okrem želania pokojnej služby im priniesol aj moravské koláče.

Ilustračný obrázok k článku Mestských policajtov na Vianoce navštívil primátor Ivo Nesrovnal. Do služby im priniesol koláče
Zdroj: TASR

„Prišiel som, aby som im vyjadril svoju vďaku i úctu k práci ktorú vykonávajú,“ uviedol Nesrovnal. „Robia veľmi dôležitú vec, posilňujú dôveru ľudí v systém, v ktorom platia pravidlá,“ ocenil ich prácu primátor Bratislavy.

Na okrskovej stanici v bratislavskom Starom Meste diskutoval s prítomnými príslušníkmi MsP i náčelníčkou MsP Zuzanou Zajacovou aj o potrebe zlepšenia finančného ohodnotenia a celkových pracovných podmienok práce mestských policajtov v hlavnom meste. „Od mesta si to žiada celkovú i finančnú koncepciu, od januára na tom budeme aktívne robiť,“ prisľúbil policajtom Nesrovnal.

Dodal, že mesto musí dať viac na to, čo nevyhnutne potrebuje a menej na to, čo nie je pre jeho chod prioritou. Nesrovnal prisľúbil aj to, že si v novom roku vyskúša prácu mestských policajtov priamo v teréne, počas obchôdzok.

Podľa informácií náčelníčky MsP Zuzany Zajacovej, v službe na Štedrý deň je dnes v Bratislave 30 príslušníkov MsP, v každej mestskej časti operujú dve až tri hliadky. Mestských policajtov dnes čaká aj zabezpečovanie verejného poriadku v súvislosti so zápasom Slovana Bratislava v KHL. Do nočnej služby nastúpi 28 príslušníkov MsP.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM