Tomáš Stupavský Kultúra

Bratislavský majáles má opäť čo ponúknuť. No festivalu zatiaľ počasie veľmi nepraje

Hlavné mesto opäť raz žije veľkým kultúrnym podujatím. Takým určite je Bratislavský majáles, ktorý sa začal už včera o 16:00. Pravým brehom Dunaja sa nesie veselá atmosféra, plná hudby a zábavy. Boli sme sa pozrieť, čo všetko festival svojim návštevníkom ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský majáles má opäť čo ponúknuť. No festivalu zatiaľ počasie veľmi nepraje
Zdroj: Dnes24.sk

Trojdňový festival odštartoval už včera a dokázal prilákať množstvo ľudí. Štvrtkovému večeru dominovali hlavne slovenské kapely Karpina a Slobodná Európa. Dnes sa program začal na hlavnom pódiu už o 15:00.

Aj keď je Bratislavský majáles hlavne o hudbe a zábave (na hlavnom pódiu vystúpi celkovo 15 interpretov), čaro festivalu dopĺňajú aj okolité akcie a aktivity. K podujatiu určite neodmysliteľne patrí množstvo stánkov s občerstvením.

Maškrty na každom rohu

Ak teraz navštívite Tyršovo námestie vedzte, že hladný a smädný tu nebudete. Nachádzajú sa tu takmer všetky hodové špeciality, ktoré nemôžu chýbať na žiadnom trhu či festivale. Reč je napríklad o trdelníkoch, langošoch, cigánskej, podpecníkoch, mäsových pochúťkach, koláčoch a mnoho mnoho ďalších pochutín.

Keď si človek dobre zaje, musí sa aj dobre napiť. V ponuke tu nájdete široké spektrum alkoholických aj nealkoholických nápojov.

Ako sme spomenuli, centrum zábavy sa na Tyršovom námestí koncentruje predovšetkým v okolí hlavného pódia, ale organizátori podujatia zabezpečili aktivity aj pre tých ľudí, ktorí sem neprišli primárne kvôli hudbe.

Zaujímavý trh

Pre najmenších sa tu nachádza niekoľko detských ihrísk a preliezačok. Tí väčší si môžu len tak posedieť pri pivku alebo sa aj aktívne zapojiť do rôznych workshopov a diskusií. Na verejných debatách sa diskutuje napríklad o prítomnosti i budúcnosti Európy a Európskej únie.

Na svoje si tento rok prídu určite aj milovníci „handmade výrobkov“, ktoré sa nachádzajú na trhu s názvom Májový džem. Ten je umiestnený v stane, kde predajcovia ponúkajú originálne výrobky, z ktorých niektoré sú naozaj parádne.

Počas našej návštevy sa to na Bratislavskom majálese postupne rozbiehalo. Škoda, že ešte nestojí ten náš vysnívaný nový Starý most, lebo ak nebývate v Petržalke alebo ste neprišli autom, na festival sa dostanete jedine cez Starý most alebo Most Apollo.

Nepriaznivé počasie

Organizátori festivalu si pred jeho začiatkom priali priaznivé počasie, aby sa im podarilo naplniť ich cieľ, prekonať návštevnosť z minulého roku. No zatiaľ podujatiu počasie veľmi nepraje. Aj keď vo štvrtok bolo cez deň slnečno, k večeru sa na pravom brehu Dunaja riadne rozfúkalo a celkom aj ochladilo.

Dnes už síce ľudí „nebičoval“ studený vietor, ale pohodu im znepríjemňoval slabý dážď. Návštevníci tak museli siahnuť po dáždnikoch a kapucniach. No dovolíme si tvrdiť, že skalných nadšencov podobných akcií neodradí ani nepriaznivé počasie.

Ako to vyzerá na Bratislavskom majálesy, si prezrite v našej obrazovej galérií.

Bratislavský majáles
20
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM