Nina Táborská Rôzne

Bratislavskú Hlavnú stanicu čaká aj dnes popoludní nápor cestujúcich

Vlaky a autobusy čaká nápor cestujúcich aj počas dnešného popoludnia. Najviac ľudí sa totiž chystá po Dušičkách cestovať z východného či stredného Slovenska do hlavného mesta práve popoludňajšími spojmi. Už pred víkendom bol napríklad záujem o lístky na vlaky výrazný.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskú Hlavnú stanicu čaká aj dnes popoludní nápor cestujúcich
Zdroj: TASR

Popoludňajšie InterCity vlaky z východu do Bratislavy boli obsadené na 90 až 97 percent. IC vlak Šarišan, ktorý ide z Humenného cez Prešov do hlavného mesta, bol už úplne vypredaný. Pondelkový ranný vlak bol však podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko Jany Morháčovej obsadený len na 30 percent.

Čo sa týka bežných rýchlikov na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy, tie boli v prípade popoludňajších spojov obsadené na 42 až 60 percent. Na iných trasách, napríklad z Banskej Bystrice do hlavného mesta boli lístky vypredané do 25 percent.

Aj autobusové spoločnosti očakávajú najväčší záujem ľudí po sviatkoch práve v nedeľu. „Väčšina spojov z východu Slovenska je už vypredaná,“ priblížila hovorkyňa bratislavského dopravcu Slovak Lines Eva Vozárová. Spoločnosť predáva lístky aj iných dopravcov.

Veľa ľudí podľa Vozárovej však plánuje cestovať autobusmi aj v pondelok. „Viacero spojov z východu do Bratislavy je už vypredaných aj na pondelok,“ doplnila. Na cesty zo stredného Slovenska je však zatiaľ dostatok cestovných lístkov aj na nedeľu, aj na pondelok. Ľudia si ich podľa nej plánujú zrejme kupovať tesne pred cestou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM