Aktualizované Nina Táborská Krimi

Bratislavskí hasiči zasahovali pri požiari troch skladov v Prievoze

Rozsiahly požiar troch skladov v bratislavskom Ružinove, v časti Prievoz, je už lokalizovaný a pod kontrolou. Hasiči momentálne dohášajú lokálne ohniská.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskí hasiči zasahovali pri požiari troch skladov v Prievoze
Zdroj: TASR

„Bude nám to trvať niekoľko hodín, nakoľko časť strešnej konštrukcie sa prepadla do vnútorných priestorov,“ priblížil na mieste veliteľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Marián Bugár.

Podľa veliteľa bol dnes krátko po 12.00 h ohlásený požiar pracovného stroja v jednej z hál na Hrachovej ulici. Po príjazde prvých hasičov však už okrem stroja horeli priestory celého halového komplexu. Čo bolo príčinou vzniku požiaru, zatiaľ nie je známe. „V čase príjazdu prvej jednotky boli všetci zamestnanci mimo objektu,“ povedal Bugár.

Polícia však evakuovala ľudí z troch blízkych domov, taktiež ostatných obyvateľov vyzvala, aby si zatvorili na svojich domoch okná.

Presné množstvo a druhy horľavých látok, ktoré vyhoreli v objekte, sú ešte predmetom vyšetrovania. „Analýza ovzdušia našimi meracími prístrojmi však nepreukázala žiadne zvýšené koncentrácie, ktoré by ohrozovali život alebo zdravie občanov,“ podotkol veliteľ zásahu. Spôsobené škody sa podľa jeho slov momentálne sumarizujú. „Veľmi predbežný odhad je dva milióny eur,“ uviedol.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková informovala, že vyšetrovateľ príčin požiarov sa k vzniku prievozského zatiaľ nevyjadril. „Presné príčiny a okolnosti požiaru sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,“ poznamenala.

Požiar skladov v Prievoze momentálne likviduje viac ako 40 hasičov s vyše desiatimi kusmi technikmi.

Požiar skladov
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM