Krimi

Bratislavskí hasiči mali rušné popoludnie. Zasahovali pri úniku plynu i požiari vo výrobnej hale

Situácia v Marianke si vyžiadala aj evakuáciu osôb z okolitých domov. Únik plynu napokon zastavili pracovníci poruchovej služby spoločnosti, ktorá má plynovod v správe.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskí hasiči mali rušné popoludnie. Zasahovali pri úniku plynu i požiari vo výrobnej hale
Zdroj: HaZZ

Hasiči z hlavného mesta mali v utorok 12. septembra plné ruky práce. Krátko po 12:00 hod. ich na pomoc zavolali do Marianky, kde unikal plyn z poškodenej prípojky strednotlakového potrubia, o necelú hodinu na to už hasili požiar vo výrobnej hale v lokalite Vlčie hrdlo.

„V Marianke zasahovalo 14 hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky,“ informovali z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. „Po príchode na miesto udalosti vytýčili ochrannú zónu, vykonali merania na zistenie koncentrácie plynu a skrápali unikajúci plyn,“ dodali. Situácia si vyžiadala aj evakuáciu osôb z okolitých domov. Únik plynu napokon zastavili pracovníci poruchovej služby spoločnosti, ktorá má príslušný úsek plynovodu v správe.

Po 12:45 hod. nahlásili HaZZ požiar technológie v prevádzke na potlač textilu vo Vlčom Hrdle. „O jeho likvidáciu sa postaralo 22 príslušníkov HaZZ, okrem uhasenia ohňa pomocou pretlakovej ventilácie takisto odvetrali priestor,“ informovali z operačného strediska.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM