Správy Samospráva

Bratislavské PARKOVISKÁ špatia vraky: V Petržalke ich odstránili za rok viac ako 100!

Petržalka vodičom nepojazdných áut pripomína, že nemusia čakať až na úradnú výzvu z miestneho úradu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské PARKOVISKÁ špatia vraky: V Petržalke ich odstránili za rok viac ako 100!
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Mnohé bratislavské parkoviská špatia vraky, navyše zaberajú miesto na odstavenie auta.

Viac ako 100 áut skončilo na vrakovisku

Petržalka pokračovala aj v roku 2022 v odstraňovaní vrakov a vozidiel bez platnej STK a emisnej kontroly. Na šrotovisku skončilo ďalších 109 nepojazdných áut, v porovnaní s rokom 2021 je to nárast o desať percent. Mestská časť zároveň avizuje prísnejší postup pri parkovaní v rozpore s pravidlami a predpismi.

Pri neznámych majiteľoch tiež zvykneme nechávať na vrakoch výzvy. Na tieto upozornenia reagovalo v minulom roku ďalších 200 vodičov, ktorí následne svoj vrak odpratali na vlastné náklady,“ konštatuje samospráva na sociálnej sieti.

Nečakajte na výzvu

Vodičom nepojazdných áut pripomína, že nemusia čakať až na úradnú výzvu z miestneho úradu. Auta sa môžu zbaviť jednoduchým spôsobom, stačí predvyplniť vzor splnomocnenia a čestného vyhlásenia a dohodnúť si termín ich podpisu na miestnej matrike v rámci stránkových hodín. Poplatok za overenie jedného podpisu sú dve eurá, ostatné náklady spojené s odprataním vraku hradí mestská časť.

Mestská časť má zároveň viac ako rok k dispozícii odstavné parkovisko na Kočánkovej ulici.

Vlani naň dočasne putovali desiatky áut, ktoré parkovali v rozpore s platnými pravidlami. „A keďže nedisciplinovaných šoférov je v našich uliciach stále viac než dosť, v novom roku s týmito odťahmi nekončíme,“ odkazuje samospráva. Avizuje zvýšenie ich počtu počas dňa i noci, vrátane sviatkov i víkendov.

Podnety týkajúce sa nielen odstraňovania vrakov môžu občania posielať prostredníctvom e-mailovej adresy parkovanie@petrzalka.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM