Správy Správy

Bratislavské nemocnice sú pripravené prijať zranených dovolenkárov

Pri tragickej nehode autobusu v Srbsku prišlo o život päť Slovákov, ďalší sa zranili. Tých majú prijať v nemocniciach UNB na Kramároch, v Ružinove a Petržalke. Závisieť to bude od charakteru zranení.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské nemocnice sú pripravené prijať zranených dovolenkárov
Zdroj: TASR

Zranených dovolenkárov z havarovaného autobusu v Srbsku majú po návrate na Slovensko prijať v bratislavských nemocniciach. Podľa ministerstva zdravotníctva pôjde o 13 pacientov.

V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) sa pripravujú najmä na úrazy, priblížila jej hovorkyňa Zuzana Eliášová.

Ministerstvo situáciu sleduje od rána. „Minister zdravotníctva Tomáš Drucker sa osobne prostredníctvom telefonického hovoru so srbským ministrom zdravotníctva Zlatiborom Lončarom informoval o stave a zraneniach pasažierov autobusu. Rovnako je T. Drucker v telefonickom spojení s našou veľvyslankyňou v Srbsku,“ priblížil komunikačný odbor rezortu.

Zranených ľudí majú prijať v nemocniciach UNB na Kramároch, v Ružinove a Petržalke. Závisieť to bude od charakteru zranení.

„UNB je pripravená prijať zranených Slovákov, intenzívne komunikujeme s tamojšími zdravotníkmi, pripravujeme adekvátne pracoviská, kde bude zraneným poskytnutá maximálna potrebná zdravotná starostlivosť. V prípade potreby budú k dispozícii aj naši psychológovia,“ uviedla Eliášová.

Jedno dieťa majú prijať v Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava.

Čítajte viac: VIDEO: V Srbsku havaroval autobus. Zahynuli piati Slováci a dve Češky

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM