Bratislavské námestie zavonia špecialitami: Pripravia ich kuchárski majstri z celého Slovenska
Mäsové či rybacie špeciality, grilovaná zelenina, ale aj zákusky a čokoláda... Na bratislavskom námestí predvedú svoje kuchárske a cukrárske umenie tí najlepší z najlepších.
Bratislavským Hlavným námestím sa bude niesť v sobotu vôňa mäsových či rybacích špecialít, grilovanej zeleniny, ale aj múčnikov, zákuskov a čokolády. Pripravia ich kuchárski a cukrárski majstri z celého Slovenska na už 7. ročníku Osláv sv. Vavrinca, patróna kuchárov a cukrárov.
„Podujatie sa začne o 11:00 tradičným slávnostným pochodom kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy,“ informovala Martina Halušková z bratislavského magistrátu. Súčasťou podujatia budú okrem prípravy gastronomických špecialít aj ukážky dekorovania a prestierania, takisto prezentácia špeciálneho cesnaku bez typického zápachu či ovocných džúsov s dužinou.
Oslavy sv. Vavrinca organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov ako člen Svetovej organizácie kuchárov a cukrárov – WACS. K partnerským kuchárskym a cukrárskym zväzom po celom svete, ktoré už desaťročia oslavujú sviatok svojho patróna sv. Vavrinca, sa pridal v roku 2007.
Foto: ilustračné