Adriana Banásová Kultúra

Bratislavské jazzové dni opäť otvoria brány mladým talentovaným hudobníkom

Aj tento rok budú mať talentovaní hudobníci šancu vystúpiť na Bratislavských jazzových dňoch (BJD). Kapely a hudobníci sa do súťaže Pódium mladých talentov môžu prihlásiť do 26. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské jazzové dni opäť otvoria brány mladým talentovaným hudobníkom
Zdroj: TASR

Organizátori najstaršieho a najznámejšieho jazzového festivalu aj tento rok otvorili svoj program talentovaným hudobníkom nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Šesť finalistov odohrá svoj koncert počas festivalu, víťazný interpret sa predstaví aj v roku 2016, keď otvorí svojím koncertom BJD 2016.

„Tešíme sa, že súťaž si získala priazeň a pozornosť nielen medzi hudobníkmi, ktorí sa nám priebežne ozývajú počas celého roka, ale aj u fanúšikov Bratislavských jazzových dní, vďaka ktorým mladé a začínajúce kapely často hrajú pred plnou sálou,“ prezradil o súťaži Pavel Daněk, organizátor festivalu.

O víťazovi rozhodujú najmä fanúšikovia. Pred festivalom budú môcť hlasovať prostredníctvom internetu, hlas budú môcť odovzdať svojmu favoritovi aj počas konania festivalu. Víťazom minuloročnej súťaže sa stala kapela GrooveHub. Z víťazstva sa tešili aj The Illusions Trio (2010), FAT breakFAST (2011), Martin Uherek Quartet (2012) a Maringotka (2013).

Organizátorom festivalu a vyhlasovateľom medzinárodnej súťaže Pódium mladých talentov Nadácie SPP je Rock Pop Bratislava. Interpreti, hudobníci a kapely majú možnosť poslať svoje nahrávky s krátkou biografiou a fotografiou do 26. septembra na adresu rockpop@rockpop.sk alebo poštou na adresu agentúry Rock Pop Bratislava.

Spomedzi prihlásených budú tímom BJD vybratí šiesti finalisti, ktorí odohrajú svoje koncerty už počas tohtoročného festivalu. Víťaza spomedzi nich vyberú fanúšikovia prostredníctvom hlasovania.

O podujatí informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM