Nina Táborská Samospráva

Bratislavské centrá voľného času: Toto sú najoriginálnejšie krúžky na tento školský rok

Rodičia, ak chcete mať doma vševedníčka, malého Picassa, Machuľku či dokonca šikovné mačiatko, vyberte si jedno z piatich centier v Bratislave, ktoré ponúkajú pravidelnú, príležitostnú aj prázdninovú činnosť pre vašich potomkov. Ponuka na tento rok je skutočne pestrá.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské centrá voľného času: Toto sú najoriginálnejšie krúžky na tento školský rok
Foto: Katarína Oravská

Bratislavské deti sa majú načo tešiť. Od pondelka sa môžu opäť prihlasovať do záujmových krúžkov v centrách voľného času. Zamerané sú napríklad na podporu detskej kreativity, telovýchovu, vedu, techniku, ekológiu, turistiku a veľa iných.

Ako informuje magistrát hlavného mesta, mesačný poplatok sa pohybuje od 2 do 8 eur podľa náročnosti na materiálne vybavenie krúžkov v jednotlivých centrách na Gessayovej, Pekníkovej, Štefánikovej, Kulíškovej a na Hliníckej ulici.

Najoriginálnejšie krúžky na tento rok:

Centrum voľného času na Gessayovej ponúka tvorivé krúžky s originálnymi názvami napríklad pre najmenších maliarov Farbičky-Čarbičky, tanečný krúžok pre deti Šikovné mačiatka či turistický krúžok Sokolíci.

Objaviť malého Picassa, malú kuchárku a veľkého šéfkuchára, či dokonca módnu návrhárku môžete v CVČ na Hliníckej. Mladí vedci si zase prídu na svoje v centre na Štefánikovej.

Ak chcete mať doma Šikovníčka, Vševedníčka či Machuľku, tvorivé dielne na Kulíškovej ponúkajú tieto krúžky pre školákov aj predškolákov.

Zaujímavá je rozhodne aj výroba divadelných bábok v centre voľného času na Pekníkovej, kde sa vaši potomkovia môžu prihlásiť napríklad aj na krúžok ilustračnej a komixovej tvorby. Ak sa nevedia predsa len rozhodnúť, v ponuke je aj krúžok – Z každého roška troška.

V hlavnom meste sa rodia umelci

Ako uvádza mesto, v minulom školskom roku sa venovalo záujmovej činnosti celkovo 3 346 detí a mládeže. Najväčší záujem bol o kultúru a umenie, kde krúžky zamerané na túto oblasť navštevovalo 1 724. Nasledovala telovýchova a šport (948) a prírodné vedy (319).

Príležitostnú činnosť v centrách voľného času využilo v minulom školskom rok 19 071 účastníkov.

Bratislavská samospráva očakáva, že tento rok bude záujem zo strany detí a rodičov rovnaký, ak nie väčší.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM