Kultúra

Bratislavské bábkové divadlo sa dostalo až do Ázie. Účinkuje na festivale v Bangkoku

Na medzinárodnom festivale World Puppet Carneval v thajskom Bangkoku má svoje zastúpenie aj Bratislavské bábkové divadlo (BBD), ktoré reprezentuje Slovensko. BBD je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské bábkové divadlo sa dostalo až do Ázie. Účinkuje na festivale v Bangkoku
Zdroj: TASR

Na festivale, ktorý potrvá do pondelka (10.11.), sa zúčastnia divadlá z vyše 70 krajín sveta so 116 predstaveniami.

„Bratislavské bábkové divadlo prinieslo na medzinárodný festival do Bangkoku kus slovenského bábkového umenia. Dosiahli sme svetovú úroveň, čo svedčí o kvalite divadla,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

BBD reprezentuje Slovensko s inscenáciou „Naozaj alebo o chlapcovi, ktorý kreslil“. Pôvodná hra v anglickom origináli „Aaahr!!“ bola ocenená na viacerých svetových súťažiach. Hru preložila Katarína Jánošová a režírovali ju Ivan Martinka a Andrej Kalinka.

„Predstavenie je určené pre deti od päť rokov. Je to smutno–smiešna klauniáda zachytávajúca svet tvorivého dieťaťa, ktoré sa snaží zistiť, čo je naozaj a čo iba akože. Na pozadí vtáčieho sveta odkrýva vzťahy obyčajnej rodiny, ťažkosti, ale aj radosti spojené s hľadaním vlastného ja,“ doplnila informácie hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM