Rôzne

Bratislavská ZOO chce verejným behom vyzbierať peniaze na nový výbeh pre medvede

Trasa behu pre dospelých má päť kilometrov, detské behy sú rozdelené do kategórií podľa veku zúčastnených.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská ZOO chce verejným behom vyzbierať peniaze na nový výbeh pre medvede
35
Galéria
Zdroj: ZOO Bratislava archív

Bratislavská ZOO organizuje 29. septembra beh pre verejnosť na podporu zbierky na nový domov pre tri medvede. Finančný zisk zo štartovného bude použitý na výstavbu nového výbehu v ZOO. Za organizátora o tom informovala Kamila Závodská.

Priestor pre tri medvede

Trasa behu pre dospelých má päť kilometrov, detské behy sú rozdelené do kategórií podľa veku zúčastnených. Vyzbierané peniaze budú použité na vytvorenie výbehu pre medveďa Felixa, ktorý sa aktuálne nachádza vo výbehu vybudovanom pred vyše 50 rokmi.

Výbeh je prevažne betónový a nespĺňa súčasné trendy dbajúce najmä na komfort zvieraťa. Nový výbeh bude mať rozlohu dvoch futbalových ihrísk s množstvom stromov, vďaka čomu bude poskytovať dosť životného priestoru pre tri medvede.

V rámci štartovného je aj lístok do ZOO, ktorú môžu bežci navštíviť pred behom. Pre návštevníkov bude pripravený kultúrny program, pre deti súťaže, vystúpenia či bublinová show. Každý zúčastnený bežec dostane pamätnú medailu v tvare medveďa.

Zvieratká v ZOO Bratislava
35
Galéria
Zdroj: ZOO Bratislava archív

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM