Ľubomír Hudačko Kultúra

Bratislavčania z kapely HEX: V novom klipe spomínajú archívnymi zábermi na mladosť!

Skupina HEX má nový klip k skladbe Tak sa mi zdá! Klip aj skladba z výberovky Všetko najlepšie je nostalgickou spomienkou na mladosť. Zostrihal ho bubeník Tibor „Tybyke“ Szabados, ktorý je archivárom kapely. Pozrite si ako sa za dve desaťročia zmenila doba aj kapela...

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania z kapely HEX: V novom klipe spomínajú archívnymi zábermi na mladosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Fanúšikovia v klipe uvidia bývalých členov kapely, spolupracovníkov Martina Sarvaša, Laca Lučeniča, Zuzanu Šulajovú, Juraja Kukuru a kapely Le Payaco, Para a ďalších.

Klip rovnako ako text piesne je nostalgickou spomienkou na históriu skupiny. „Vytvoriť nostalgický klip napadlo Ďuďovi po vydaní výberovky Všetko najlepšie 2013–1992. Keďže je to taký spomienkový album, rozhodli sme sa, že si zaspomíname aj obrazom. Keďže som archivárom skupiny, podujal som sa na túto prácu ja. Začal som s tým ešte na jar a strihal som to so slzami v očiach. Sú tam zábery od roku 1991 až po rok 2014,“ smeje sa bubeník Hexu Tibor „Tybyke“ Szabados.

V klipe si HEXáci zaspomínali na krst CD Ježiš Kristus nosí krátke nohavice, klub Rock Pop Jazz, oficiálne klipy od roku 1991 až po 2014. „Klip je v štýle tak išiel čas so skupinou Hex. Fanúšikovia v ňom uvidia bývalých členov – Petra Slameňa, Jožka Juríčku a Martina Čoreja. Ale aj hostí či technikov, ktorí s nami za tie roky spolupracovali. Napríklad Juraj Kukura hrá na bicie v klipe k piesni Michaela," rekapituluje spevák HEXu Peter „Ďuďo“ Dudák, ktorý je zároveň autorom hudby. Ľahko kontroverzný text napísal gitarista Martin „Fefe“ Žúži.

„Hudba k skladbe Tak sa mi zdá je návrat v čase. K našej prvej platni Ježiš Kristus nosí krátke nohavice s ironickou dubstepovou vložkou, ktorá sa k nám samozrejme nehodí. Ľahko kontroverzný text napísal Fefe a môže sa zdať, že v ňom velebí minulý režim, ale v skutočnosti je to iba spomienková nostalgia za mladosťou a za starými, dobrými časmi, ktoré má každá generácia v inej dobe, u nás to bolo zhodou okolností na sklonku socializmu," vysvetľuje Ďuďo.

Kapela HEX pracuje aj počas leta. Popri koncertovaní pripravuje pre fanúšikov tri nové skladby, z ktorých chalani vyberú nový singel! HEXáci plánujú aj jesenné pokračovanie akustického turné Keď sme sami.

foto: archív HEXu a Pavol Karell

Archívne snímky bratislavskej kapely Hex: Takto vyzerali pred dvadsiatimi rokmi!
10
Galéria
Kapela Hex z Bratislavy má nový klip: Pozrite si archívne zábery zo začiatkov fo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM