Tomáš Stupavský Rôzne

Bratislavčania sú čoraz viac nespokojní so službami. Prekáža im predovšetkým neochotný personál

Množstvo zákazníkov, prevažne z Bratislavy, v poslednom čase adresovalo svoje rady a pripomienky majiteľom rôznych prevádzok, od čerpacích staníc, bánk, obchodov a reštaurácii, aby sa pozreli na kvalitu obsluhy svojho personálu. Väčšina Slovákov chce v tomto ohľade zmenu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania sú čoraz viac nespokojní so službami. Prekáža im predovšetkým neochotný personál
Zdroj: TASR

Na základe takmer 20-tisíc hodnotení od slovenských zákazníkov počet sťažností a pripomienok stále rastie. Vyplýva to z prieskumu nezávislého hodnotiaceho systému Staffino. Ak neviete čo je to Staffino, viac o tejto službe sa dočítate tu.

Prieskum potvrdil, že Slováci sa chcú čoraz viac podieľať na riešení nedostatkov v našich službách. Napríklad ľudia radia, ako zlepšiť úroveň obsluhy, čo by mohli majitelia reštaurácii a hotelov zmeniť na svojich prevádzkach alebo aké jedlo, či nápoje by mohli ponúkať.

Množstvo nápadov a rád od zákazníkov sa neustále zvyšuje. Ku príkladu za február 2015 majitelia prevádzok dostali 155 pripomienok v júni ich už bolo 402.

“Majitelia rôznych prevádzok nechcú stratiť kontakt so stálymi zákazníkmi a ich rady berú vážne,” tvrdí spoluzakladateľ systému Staffino Tomáš Rosputinský. Ako dodáva Rosputinský na prvý pohľad negatívnymi pripomienkami či sťažnosťami ľudia aktívne zasahujú do zlepšovania kvality zákazníckeho servisu.

Problémom je arogancia a nedostatok vybavenia

Prieskum preukázal, že pripomienky prichádzajú zo všetkých kútov Slovenska, no najviac ich je z Bratislavy.

Spomedzi všetkých sťažností, ktoré zákazníci adresovali majiteľom prevádzok sa podarilo vyriešiť najmä problémy s nekompetentným a odmeraným personálom. Následne došlo k zlepšeniu kvality ponúkaných produktov a pokrok nastal aj vo väčšej profesionalite personálu.

Problémy sú stále s podnetmi od ľudí, ktorým prekážala arogancia personálu či nedostatky vybavenia. Tieto pripomienky sa zatiaľ riešia len sčasti.

Výsledky prieskumu nájdete v našej fotogalérii.

Ilustračné foto.

Prieskum spokojnosti zákazníkov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM