KAW Rôzne Správy

Bratislavčania rozhodli o najlepšej zmrzline v meste. Kde ju dostanete?

V hlasovaní o najlepšiu zmrzlinu v Bratislave vyhrala zmrzlináreň U Marečka vo Vrakuni. Kto obsadil ďalšie priečky rebríčka o najlepšiu letnú pochúťku v meste?

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania rozhodli o najlepšej zmrzline v meste. Kde ju dostanete?
6
Galéria

Cukrárne a zmrzlinárne sa v súčasnosti predbiehajú v tom, kto namieša originálnejšiu a chutnejšiu ľadovú pochúťku. Poľahky tak nájdete vychytávky ako zmrzlinu so zeleným čajom, šípkovú, makovú, levanduľovú, chilli či rôzne sorbety namiešané z ovocia od výmyslu sveta. Výnimkou nie je ani zmrzlina vegánska, bezlepková alebo bez éčok.

Príchutí a druhov zmrzliny je nepreberné množstvo. Iste však súhlasíte, že obľúbená zmrzlináreň je pre každého len jedna. Na základe vášho hlasovania sme zostavili rebríček zmrzlinární, kde vám chutí najviac.

Najlepšia je Zmrzlina u Marečka

Spomedzi sedemnástich zmrzlinární naši čitatelia ohodnotili ako najlepšiu letnú pochúťku Zmrzlinu u Marečka na Kazanskej ulici. Určite sa oplatí vybrať sa za ňou ďalej od centra mesta.

Z miešacích strojov priamo v stánku vychádza zmrzlina, ktorá je pasterizovaná, bezvaječná, vyrobená podľa tradičnej dlhoročnej receptúry. „V dennej ponuke máme 30 druhov zmrzlinky. Obmieňame vyše 80 druhov zmrzliny a 20 druhov sorbetov. Ovocné zmrzliny sú všetky bez laktózy,“ chváli sa právom obľúbená zmrzlináreň.

U Marečka si môžete pochutnať na zmrzlinách od výmyslu sveta. V ponuke je napríklad biela pralinka, mäta s čokoládou, slaný karamel, tvaroh, malina cheesecake, mandarinka, zelené jablko, limeta, sorbet ananás či sorbet čučoriedka. Nechýba ani pino pinquino nugat, kit kat, jogurt, pomaranč, liči.

Luculus Ice Saloon

Druhú priečku na rebríčku najlepších zmrzlinární ste prisúdili cukrárni Luculus Ice Saloon na Hviezdoslavovom námestí. Dlhý zástup, ktorý sa tam vždy v teplých dňoch vytvorí, svedčí o tom, že jej vynikajúcej chuti málokto odolá. Sympatický personál druhy zmrzlín pravidelne obmieňa, v ponuke majú aj vegánsku. Chuť ľadovej pochúťky je naozaj intenzívna a výrazná.

Za zmrzlinou do Devínskej Novej Vsi

Ako tretiu najlepšiu naši čitatelia ohodnotili Zmrzlináreň Favor.it v Devínskej Novej Vsi. Táto prevádzka ponúka okrem chutnej zmrzliny bez chemických prísad aj dobrú kávu či víno.

Titulné foto je ilustračné.

Zmrzlina U Marečka
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM