Správy

Bratislavčania, nezabudnite! Za porušene ZÁKAZU používania pyrotechniky vám hrozí POKUTA

Bratislavčania by nemali zabúdať, že v meste platí celoročný zákaz používania pyrotechniky. Aké pokuty vám hrozia za porušenie?

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, nezabudnite! Za porušene ZÁKAZU používania pyrotechniky vám hrozí POKUTA
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V Bratislave platí celoročný zákaz používania pyrotechniky, a to vrátane Silvestra a Nového roka. Povolená je len detská zábavná pyrotechnika kategórie F1 a scénická pyrotechnika.

Pripomenula to hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Barbora Krajčovičová s tým, že za porušenie zákazu hrozí pokuta.

Môžete niekoho ohroziť

Upozornila, že odpaľovaním pyrotechniky možno ohroziť nielen seba, ale aj iných ľudí či zvieratá. „Každým rokom sa počas silvestrovského obdobia hliadky mestskej polície stretávajú v uliciach Bratislavy s prípadmi, keď je potrebné poskytnúť prvú pomoc ľuďom, ktorí si spôsobili zranenie práve v dôsledku neopatrnej manipulácie s pyrotechnickými výrobkami,“ uviedla Krajčovičová.

Zvýšený počet hliadok

Upozornila, že mestská polícia v období na prelome roka zvyšuje počet hliadok v uliciach mesta a zameriava sa predovšetkým na oblasti, ako je napríklad bratislavská zoo, okolie útulku Slobody zvierat alebo miesta v blízkosti mestských lesov.

„Každoročne v tomto období bojuje s pyrotechnikou aj Zoo Bratislava. Neraz sa práve pyrotechnické výrobky podpísali na zdravotnom stave zvierat, môžu im spôsobiť šok alebo ich v horšom prípade aj usmrtiť,“ dodala hovorkyňa.

Mestská polícia upozornila, že za porušenie zákazu používania pyrotechniky môže hroziť pokuta do 33 eur v blokovom konaní. V správnom konaní až do 500 eur. Na každý oznam nepretržite reagujú na linke mestskej polície 159.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM