Samospráva

Nové škôlky či parkovisko pri Miletičke: Bratislava zverí mestským častiam pozemky a stavby

Mesto zverí mestskej časti Petržalka stavbu a pozemky na Hrobákovej ulici. Mestská časť tam chce vybudovať novú materskú školu.

Ilustračný obrázok k článku Nové škôlky či parkovisko pri Miletičke: Bratislava zverí mestským častiam pozemky a stavby
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Mesto Bratislava zverí niektoré svoje pozemky či stavby do správy 12 mestským častiam. Účelom je zhodnotenie a zveľadenie majetku mesta. Zverenie vo štvrtok odsúhlasili bratislavskí mestskí poslanci.

Nová materská škola

Mesto zverí mestskej časti Petržalka stavbu a pozemky na Hrobákovej ulici. Mestská časť chce budovu na Hrobákovej zrekonštruovať a vybudovať novú materskú školu. Mestskej časti Rusovce zverí mesto pozemok na Irkutskej ulici, ktorý je v blízkosti stálej expozície mestského múzea Gerulata.

Zosúladí sa tak stav užívania so stavom vedeným v údajoch katastra nehnuteľností. Mestskej časti Jarovce zverí mesto pozemky medzi ulicami Trnková a Mandľová či na Ovocnej ulici. Jarovce majú záujem zosúladiť stav užívania so stavom vedeným v údajoch katastra nehnuteľností.

Parkovisko pri Miletičke

Mesto zverí mestskej časti Čunovo pozemok v lokalite Konopiská. Mestská časť plánuje vybudovať materskú a základnú školu. Mestská časť Ružinov a mesto sa dohodli na majetkovoprávnom usporiadaní parkoviska na Hraničnej ulici a na jeho zverení do správy mestskej časti.

Ružinovu mesto zverí aj pozemky za trhoviskom na Miletičovej ulici, na ktorej má mestská časť záujem realizovať parkovisko pre návštevníkov trhoviska. Mesto zverí Ružinovu tiež pozemky s cieľom revitalizácie vnútrobloku Palkovičova, Stodolova, Trnavská cesta a Jégeho ulica.

Obnova parku v Rači

Hlavné mesto zverí mestskej časti Rača pozemky s cieľom komplexnej revitalizácie Parku J. M. Hurbana. Rovnako zverí Rači pozemky a stavbu na Dopravnej ulici, mestská časť totiž má záujem realizovať na stavbe rozsiahlu investičnú činnosť a využívať priestory na služby obyvateľom.

Mesto zverí pozemky aj mestskej časti Nové Mesto pri kultúrnom stredisku Vernosť s cieľom realizácie parkoviska a v lokalite Ladzianskeho ulice s cieľom rekonštrukcie a rozšírenia ihriska.

Zberný dvor v Lamači

Mestskej časti Vajnory zverí mesto pozemky s cieľom vybudovania detského ihriska, taktiež aj s cieľom modernizácie športového areálu a vybudovania novej športovej haly. Mesto zverí mestskej časti Lamač pozemky na zriadenie zberného dvora a záchytného parkoviska. Mestskej časti Devínska Nová Ves zverí na predškolské a školské účely budovu, ktorá dlhodobo slúži v mestskej časti ako materská škola.

Mesto zverí mestskej časti Záhorská Bystrica pozemok pri základnej škole na Hargašovej ulici. Dôvodom je plánovaná prístavba a nadstavba budovy jedálne. Mestskej časti Dúbravka zverí bratislavská samospráva pozemky v lokalite Pri kríži. Cieľom zverenia je zveľaďovanie a efektívnejšie spravovanie pozemkov v prospech obyvateľov Dúbravky.

Ilustračné foto

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM