Nina Táborská Samospráva

Bratislava zabodovala: Získala grant na opravu hradu Devín. Dnes došlo k slávnostnému podpisu zmlúv

Grant v celkovej finančnej hodnote 339 770 eur je určený na obnovu a záchranu kultúrneho dedičstva. Bratislava zabodovala medzi 13-timi projektmi. Metropola sa spolupodieľa sumou vyše 59-tisíc eur. Oprava hradu Devín by mala byť ukončená do konca apríla 2016.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava zabodovala: Získala grant na opravu hradu Devín. Dnes došlo k slávnostnému podpisu zmlúv
Zdroj: TASR

Bratislavská samospráva sa v rámci programu Ochrana a revitalizácia kultúrneho a prírodného dedičstva a podpora diverzity v kultúre a umení uchádzala o grant z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru a z Nórskeho finančného mechanizmu.

Dnes došlo k slávnostnému podpisu zmlúv. Za hlavné mesto ju podpísal riaditeľ Múzea mesta Bratislavy – Peter Hyross.

„Oprava hradu Devín by mala byť ukončená do konca apríla 2016, pričom mesto podalo žiadosť v apríli tohto roka,“ informuje Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

V minulosti sa mestu podarilo prostredníctvom grantového programu a Nórskeho finančného mechanizmu obnoviť napríklad petržalské Krízové centrum na Budatínskej ulici. Znamená to, že z grantov sa nemusia obnovovať len pamiatky, ale aj sociálne zariadenia či domovy pre dôchodcov, informuje magistrát.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM