Rôzne

Podviedli vás podvodníci? Seniorom pomôže právna poradňa

V Ružinove začne fungovať na miestnom úrade bezplatná právna poradňa pre seniorov.

Ilustračný obrázok k článku Podviedli vás podvodníci? Seniorom pomôže právna poradňa
Zdroj: TASR

Bezplatné právne služby budú právnici poskytovať v priestoch miestneho úradu každý nepárny utorok doobeda.

Ochrana pred podvodníkmi

„Mestská časť v spolupráci s advokátskou kanceláriou poskytne možnosť poradiť sa s právnikmi, ako treba postupovať v prípade, že od nich niekto žiada peniaze alebo podpis,“ informuje mestská časť na svojej webovej stránke. Dôchodcovia sú totiž najčastejším terčom rôznych podvodníkov.

Poradenstvo sa preto bude týkať rodinného, dedičského a spotrebiteľského práva, exekúcií a osobných bankrotov, zmluvných vzťahov, ale aj občianskoprávnych vzťahov.

Advokátska kancelária upozorňuje, že právna pomoc sa netýka trestných vecí ani zastupovania v konaniach pred súdmi či inými štátnymi orgánmi.

Len pre seniorov

„Služba je orientovaná na seniorov. V prípade, že právnu radu potrebuje niekto iný, odporúčame obrátiť sa na Centrum právnej pomoci,“ podotýka kancelária.

Konzultácie s právnikmi budú v priestoroch ružinovského miestneho úradu každý nepárny utorok, a to od 9:00 do 11:00. Vopred sa na ne treba objednať na telefónnom čísle 0948 759 488, a to v stredy od 15:00 do 17:00.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM