Samospráva

Rača získa prehľad o stromoch aj lavičkách

Presný katalóg majetku pomôže v jeho efektívnejšej údržbe.

Ilustračný obrázok k článku Rača získa prehľad o stromoch aj lavičkách
Zdroj: raca.sk

V Rači oddelenie životného prostredia a dopravy pokračuje v súpise stromov, košov a lavičiek. Pasportizácia sa začala v minulom roku a presný katalóg majetku má zabezpečiť jeho efektívnejšiu údržbu.

Račianska samospráva o tom informuje na svojom webe.

Prehľad o majetku

„Základom pre efektívnu správu a údržbu verejných priestranstiev je prehľad o majetku, za ktorý nesie mestská časť Rača zodpovednosť,“ vysvetľuje miestny úrad s tým, že cieľom je vytvoriť prehľadnú databázu. „Tá umožní na základe objektívnych kritérií rozhodovať o dopĺňaní košov alebo lavičiek, či uľahčí spoluprácu s externým dodávateľom, ktorý sa stará o stromy na území Rače,“ spresnila mestská časť.

Pilotný projekt pasportizácie bol ukončený v lokalite Komisárky. Tam má samospráva presný prehľad o druhovej skladbe stromov aj voľných plochách pre ďalšiu výsadbu. V prípade košov a lavičiek boli identifikované tie, ktoré si vyžadujú údržbu. Podarilo sa tiež identifikovať miesta, kam v tomto roku doplnia odpadkové koše a lavičky.

Pokračujú Záhumenice

„V súčasnosti sa realizuje pasportizácia v štvrti Záhumenice. Cieľom oddelenia životného prostredia a dopravy je ukončiť pasport celého územia mestskej časti do konca roka 2020,“ uviedla Rača.

Do budúcnosti to má tiež mestskej časti umožniť efektívnejšie nastaviť verejné obstarávania či služby s cieľom vytvoriť esteticky i funkčne vhodné prostredie vo verejných priestranstvách.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM