Kultúra

Bratislava v piatok ožije kvalitným jazzom. V piatok sa začína One Day Jazz Fest

Ďalší z cyklu jazzových festivalov s názvom One Day Jazz Fest uvedie už tento piatok 7. novembra vo veľkej sále bratislavského Istropolisu fenomenálny slovenský bubeník Martin Valihora.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava v piatok ožije kvalitným jazzom. V piatok sa začína One Day Jazz Fest
Zdroj: TASR

Tentoraz si prídu na svoje aj milovníci basgitary či kontrabasu. Pozvanie vystúpiť na Slovensku totiž prijal uznávaný basgitarista, kontrabasista, spevák a skladateľ Avishai Cohen so svojím triom. Po známom americkom bubeníkovi Chrisovi Daveovi, ktorý zahviezdil ako headliner jarného One Day Jazz Festu, tak mieri na Slovensko ďalšia jazzová ikona.

Headlinerom nadchádzajúcej jesennej edície festu je veľká osobnosť svetového jazzu, charizmatický kontrabasista, basgitarista, spevák a skladateľ v jednej osobe Avishai Cohen s projektom Avishai Cohen Trio, ktoré aktuálne zbiera úspechy po celom svete. Hudobná legenda má na konte spolupráce s hviezdami ako Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Alicia Keys či s Londýnskym a Izraelským filharmonickým orchestrom.

„Avishai Cohen je jedným z umelcov, ktorých som chcel pozvať na festival už dávno. Je to jeden unikátny virtuóz a spevák, ktorého melodika a lyrika v kompozíciách sprístupňuje jazz aj širšiemu publiku,“ hodnotí organizátor festivalu Martin Valihora, ktorého pozvanie na Slovensko v minulosti prijali také hviezdy ako Chaka Khan, George Duke, Jan Garbarek, Frank McComb a mnohí ďalší.

Ako ďalší exkluzívny zahraničný hosť sa 7. novembra vo Veľkej sále bratislavského Istropolisu predstaví americká speváčka Vivian Sessoms, ktorú preslávila spolupráca s Joe Cockerom i legendami ako Michael Jackson, Stevie Wonder, Sinead O' Connor či Pink.

Slovenskú jazzovú scénu bude v rámci line-upu reprezentovať Martin Valihora Group. O hudobný support bratislavskej šou sa postará tiež zoskupenie mladých muzikantov zo žilinského konzervatória Darkness Positive Quintet.

Vstupenky na tento hudobný večer sú v predaji v sieti Ticketportal. Informovala o tom Adriana Čahojová, PR manažérka agentúry Soul For Show.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM