Rôzne

Pre zlé počasie a dopravné nehody v meste majú niektoré linky MHD hodinové meškanie

Linky MHD, ktoré nemajú značnú časť trasy vedenú po vyhradených bus pruhoch, meškajú aj viac ako 60 minút.

Ilustračný obrázok k článku Pre zlé počasie a dopravné nehody v meste majú niektoré linky MHD hodinové meškanie
Foto: Richard Hombauer / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

V Bratislave pre zlé počasie a množstvo dopravných nehôd po celom meste dochádza k mimoriadne vysokým meškaniam autobusov a trolejbusov MHD. Včas premávajú len električky. Informoval o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) s tým, že niektoré linky meškajú aj viac ako hodinu.

Zelená vlna RTVS upozorňuje na kolóny v Bratislave, v ktorých sa vodiči zdržia od desiatich až do 50 minút.

Hodinové meškanie

Linky MHD, ktoré nemajú značnú časť trasy vedenú po vyhradených bus pruhoch, meškajú aj viac ako 60 minút. „Vodiči DPB zároveň na konečných zastávkach musia čerpať povinné zákonné prestávky, pre ktoré nemôžu pokračovať v ceste. Do terénu sme vyslali všetky záložné vozidlá, ktorými sa snažíme nahradiť chýbajúce spoje,“ spresnil manažér PR a marketingu Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Žarnovický. Väčšina autobusov a ani trolejbusov nejazdí podľa cestovných poriadkov.

Do Vrakune nie sú aktuálne využiteľné ani vlaky S70 – pre nehodu je v tejto časti zastavená železničná doprava. „Linka 901 pre vysoké meškanie vynechala odchod o 17:20 hod. spod Mosta SNP. Mimoriadne vypravíme spoj o 18:30 a o 18:47 hod. z Hainburgu,“ podotkol Žarnovický.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM