Rôzne

Staré Mesto prijíma návrhy na ocenenie významných Staromešťanov

Poznáte Staromešťana, ktorý svojou prácou prispel k rozvoju mestskej časti alebo reprezentoval Staré Mesto? Dajte o ňom vedieť!

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto prijíma návrhy na ocenenie významných Staromešťanov
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Staré Mesto si chce po rokoch opäť uctiť významných Staromešťanov patričným spôsobom. Druhýkrát v histórii sa rozhodlo udeliť osobnostiam spoločenského a kultúrneho života ocenenia, a nie ďakovné listy a osobné uznania.

Cena Richtára Jakuba

Návrhy môžu obyvatelia predkladať do konca októbra. Informuje o tom mestská časť na webovej stránke. Ocenenia budú udelené v troch kategóriách. Najvýznamnejším ocenením je Výročná cena Starého Mesta – Cena richtára Jakuba, pomenovaná po prvom po mene známom mestskom richtárovi Bratislavy, žijúcom v 13. storočí.

„Je určená tým, ktorí dosiahli vynikajúce výsledky v niektorej z oblastí ľudskej činnosti, svojou prácou prispeli k rozvoju mestskej časti alebo vynikajúco reprezentovali Staré Mesto,“ poznamenáva staromestská starostka Zuzana Aufrichtová.

Posielajte návrhy!

Návrhy môžu obyvatelia posielať elektronicky prostredníctvom e-mailovej adresy starostka@staremesto.sk, poštou do kancelárie starostky na staromestský miestny úrad alebo priamo do podateľne úradu. Urobiť tak môžu do 31. októbra. Následne ich posúdi výberová komisia a laureátov odsúhlasí miestne zastupiteľstvo. Ocenenia by mali byť udelené do tohtoročných Vianoc.

Okrem výročnej ceny môže byť udelené aj Čestné občianstvo mestskej časti Staré Mesto, ktoré je určené pre zahraničných občanov, a tiež Pamätný list starostky mestskej časti Staré Mesto.

Návrh na ocenenie môže podať každý občan SR, v jednom kalendárnom roku však môžu byť ocenené maximálne tri osoby. Prvé ocenenie získal v roku 2014 vtedy 92-ročný Miloš Bobocký, aktívny účastník SNP a neskôr majster Európy v basketbale z roku 1946.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM