Rôzne

Nové Mesto poskytne aj tento rok jednorazový vianočný príspevok

Obyvatelia v zlej sociálnej situácii budú mať štedré a veselé Vianoce. Nové Mesto im aj tento rok poskytne jednorazový vianočný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Nové Mesto poskytne aj tento rok jednorazový vianočný príspevok
Zdroj: TASR

Nové Mesto poskytne tento rok už osemnástykrát vianočný príspevok. Jednorazová finančná výpomoc je určená obyvateľom v zlej sociálnej situácii. O príspevok je možné požiadať do konca októbra. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

Vianočný príspevok

Finančnú pomoc môžu získať rodiny s deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, rodiny, ktoré majú deti zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov, či obyvatelia, ktorých špecifikujú Zásady poskytovania finančných výpomocí platných v mestskej časti. „Po požiadaní môžu túto výpomoc získať obyvatelia, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, ako aj osamelí dôchodcovia s nízkym dôchodkom,“ poznamenáva samospráva.

Žiadosť o vianočný príspevok sa podáva na oddelení sociálnych služieb novomestského miestneho úradu na Junáckej ulici. Bližšie informácie spolu s tlačivom poskytne predmetné oddelenie, zverejnené sú aj na webovej stránke. Obyvatelia, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, doložia potvrdenie z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny SR o poskytovaní tejto pomoci. Osamelí dôchodcovia doložia doklad o výške dôchodku na rok 2019. „Hranica dôchodku na poskytnutie tejto výpomoci v roku 2019 je určená do výšky 400 eur,“ dopĺňa mestská časť.

Úradné hodiny sú v pondelok a v stredu od 8:00 do 12:00 hod. a od 13:00 do 17:00 hod., a tiež v piatok od 8:00 do 12:00 hod.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM