Maros Palesch Kultúra

Bratislava má talent-y!

V ružinovskom kostole sv. Vincenta de Paul sa v piatok večer ozývalo o niečo viac hudby ako zvyčajne. Pri príležitosti spomienky na sv. Cecíliu svoj talent predviedli nadaní žiaci a pedagógovia Základnej umeleckej školy svätej Cecílie. Koncert venova

Množstvo divákov si vypočulo skladby známych hudobných skladateľov, akými sú Chopin, Händel, Debussy a ďalší. Hudobný program dopĺňali recitačné vystúpenia z dielne literárno-dramatického odboru. Diela spomínaných majstrov predviedli žiaci prvého a druhého stupňa ZUŠ-ky na koncertnom klavíri, harmóniu, na husliach či gitare. Zaujímavosťou bolo kvarteto zobcových fláut, ktoré je výnimočné svojím repertoárom. Ten pozostáva z náročných skladieb, na ktoré si takpovediac trúfnu len profesionálni flautisti.

V spomínaný večer sa nenechali zahanbiť ani učitelia. Takmer dvojhodinový koncert ukončil učiteľský orchester, ktorý predviedol obnovenú premiéru diela od A. Zimmermanna. Skladbu obohatil aj nádherný hlas sopranistky Anny Kňažíkovej.

Multimediálny koncert mladých umelcov spestril obrazový materiál premietaný na stenu a punc kvality zvýraznilo aj profesionálne zvládnuté ozvučenie kostola.

Na ZUŠ sv. Cecílie pôsobí od roku 1998 aj jej riaditeľ Mgr. art. Stanislav Grich, ktorý môže byť na svojich žiakov i kolegov právom hrdý.

Aj vďaka spolupráci s ružinovskou farnosťou bol koncert krásnym umeleckým zážitkom, ktorý spríjemnil piatkový jesenný večer.

Autor + foto: Miroslava Begová

KONCERT_PRE_SV_CECILIU
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM