Rôzne Správy Video

VIDEO: Bratislava má svoju historicky prvú dáždnikovú ulicu

Originálnu dáždnikovú ulicu otvára Galéria Nedbalka spolu s partnermi, inšpirovaná je krížikovou výšivkou z okolia Vajnôr a maľbami Ľudovíta Fullu.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Bratislava má svoju historicky prvú dáždnikovú ulicu
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Bratislava má od soboty 30. júna svoju dáždnikovú ulicu, a to na Nedbalovej ulici. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

Prvá dáždniková ulica

Inštalácia 70 dáždnikov je súčasťou druhého ročníka Urban Art Festivalu vol.2, ktorý sa koná v sobotu a v nedeľu (1. júla) v uliciach hlavného mesta. Hlavným organizátorom festivalu je Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism, BSK ho spoluorganizuje.

Historicky prvú dáždnikovú ulicu otvára v Bratislave Galéria Nedbalka spolu s partnermi, inšpirovaná je krížikovou výšivkou z okolia Vajnôr a maľbami Ľudovíta Fullu. Ako informovala riaditeľka galérie Lucia Gunišová Pavuková, dáždniková ulica sa prvýkrát objavila v portugalskom meste Águeda pri príležitosti festivalu Ágitagueda, farebný fenomén sa neskôr objavil v Rumunsku, vo Veľkej Británii, Nemecku či Španielsku.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM