Rôzne

Karlova Ves vydala druhú príručku o tom, ako podporovať mestskú zeleň

Príručka vysvetľuje, čo znamená zelená infraštruktúra a aký má význam v súvislosti so zmenou klímy a stratou biodiverzity.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves vydala druhú príručku o tom, ako podporovať mestskú zeleň
5
Galéria
Zdroj: imhd.sk

Karlova Ves vydala ďalšiu publikáciu, zameranú na tvorbu a ochranu zelene. Príručka pod názvom Ako pripraviť akčný plán zelenej infraštruktúry so zohľadnením nových výziev je súčasťou aktivít Karlovej Vsi v rámci medzinárodného environmentálneho projektu Perfect.

Zelená infraštruktúra

Príručka vysvetľuje, čo znamená zelená infraštruktúra a aký má význam v súvislosti so zmenou klímy a stratou biodiverzity. Poskytuje mestám návod, ako pripraviť kvalitný koncepčný akčný plán zelenej infraštruktúry. „Akčný plán zelenej infraštruktúry pre Karlovu Ves bude pripravený do konca roku,“ uviedla v tejto súvislosti Zuzana Hudeková, projektová manažérka projektu Perfect.

Starostka mestskej časti Dana Čahojová zvýraznila, že aktivity samosprávy pri ochrane zelene a zachovaní biodiverzity sa musia zamerať aj na hľadanie finančných prostriedkov pre tieto aktivity. „Samosprávy nedisponujú dostatočnými vlastnými finančnými zdrojmi na zveľaďovanie zelene podľa svojich predstáv, preto je nevyhnutné venovať sa získavaniu dodatočných zdrojov z rôznych grantových schém a postupovať aspoň malými krôčikmi vpred,“ uviedla.

Príručka pre samosprávy je prístupná v slovenskom jazyku a rovnako i v anglickej verzii na webe mestskej časti.

Publikáciu predstavila samospráva v druhej polovici októbra aj na konferencii venovanej efektívnej ochrane prírody, biodiverzite a budovaniu zelenej a modrej infraštruktúry. Konferenciu zorganizovalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia SR a Bratislavským samosprávnym krajom.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM