Rôzne

Cestujúci sa sťažujú na posilový autobus X5 z Karlovej Vsi. DPB sľubuje zlepšenie

Stávalo sa, že plný autobus z Dúbravky predbehol prázdny posilový spoj z Karlovej Vsi, cestujúci sa do neho už takmer nezmestili a posilový autobus išiel takmer prázdny.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci sa sťažujú na posilový autobus X5 z Karlovej Vsi. DPB sľubuje zlepšenie
Zdroj: TASR

Dopravný podnik Bratislava (DPB) sľubuje cestujúcim zlepšenie prevádzky náhradnej dopravy X5 z bratislavskej Karlovej Vsi. Reaguje tak na podnety od ľudí, ktorí dopravcu upozorňovali na problematickú náhradnú dopravu za električky v Karlovej Vsi a Dúbravke.

Preplnené autobusy

Cestovný poriadok autobusov X5 sa pôvodne DPB snažil naplánovať tak, aby ponúkali dostatočnú kapacitu. „Okrem spojov z Dúbravky sme zaviedli ešte aj posilové spoje zo zastávky Borská. Autobusy však boli mnohokrát blokované stavebnými mechanizmami a kolónami, preto nejazdili úplne podľa cestovného poriadku,“ priznáva dopravca na sociálnej sieti. Pravidelne sa stávalo, že plný autobus z Dúbravky predbehol prázdny posilový spoj z Karlovej Vsi, cestujúci sa do neho už takmer nezmestili a posilový autobus išiel takmer prázdny až na Molecovu, a to iba pár sekúnd za ním.

„Na problém sa bol pozrieť náš dopravný riaditeľ, ktorý si sadol za volant, ako vodič autobusu X5 overil všetky dostupné možnosti v reálnej prevádzke a prišiel so zlepšením, ktoré sme v stredu ráno spustili do praxe,“ priblížil DPB.

Riešenie dopravného riaditeľa

Posilový autobus X5 bude po novom ráno na Borskej vyčkávať na spoj z Dúbravky. Ihneď, ako vodič tohto autobusu spozoruje prichádzajúci spoj z Dúbravky, odíde pred ním a obslúži všetky zastávky z Borskej až na Molecovu. „Karlovešťania tak ráno uvidia dva autobusy X5 idúce tesne za sebou. V tomto prípade odporúčame nastúpiť do prvého, pretože pôjde o posilový spoj s dostatkom voľných miest. Druhý autobus bude bežným spojom z Dúbravky,“ vysvetľuje dopravca.

Skúsenosti z prevádzky ukázali, že toto riešenie funguje a v stredu už jazdili takmer všetky autobusy X5 rovnomerne vyťažené. V opačnom smere, ktorý nebol problematický, budú autobusy naďalej jazdiť v pravidelnom troj- až štvorminútovom intervale po väčšinu dňa.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM