Rôzne

Vodárne ušetria na telefónoch, ochrana dát by mala byť zároveň vyššia

Súťaž na poskytovanie pevných telefónnych a dátových sietí v BVS znížila mesačné náklady z viac ako 33-tisíc eur na necelých 7 500 eur.

Ilustračný obrázok k článku Vodárne ušetria na telefónoch, ochrana dát by mala byť zároveň vyššia
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) by mala v budúcom roku ušetriť na telefónoch viac ako 310-tisíc eur. Vyplýva to z výsledkov súťaže na pevné linky a internet, ktorá znížila cenu za tieto služby o viac ako 75 percent. Informoval o tom riaditeľ komunikácie BVS Peter Podstupka.

Ušetrené financie

Súčasťou novej zmluvy sú aj vyššie štandardy ochrany dát a šifrovania, potrebných napríklad na zabezpečenie systémov dodávky pitnej vody. „Podarilo sa nám dosiahnuť mimoriadne dobrú cenu. Považujem za dôležité aj zvýšenie bezpečnosti, ktoré sme tiež potrebovali,“ poznamenal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš s tým, že práve bezpečnosť dodávok je jedným z najdôležitejších faktorov pre vodárenskú spoločnosť.

Súťaž na poskytovanie pevných telefónnych a dátových sietí v BVS znížila mesačné náklady z viac ako 33-tisíc eur na necelých 7 500 eur. Väčšina tejto sumy pozostáva zo zabezpečenia dostupnosti dátových prenosov nielen do administratívnych prevádzok BVS, ale aj na pripojenie do šifrovanej siete jednotlivých technológií naprieč celým územím, kde BVS pôsobí.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM