Krimi

Biely prášok na úradoch je už na dennom poriadku. Dnes sa podozrivá obálka objavila na českom veľvyslanectve

Činnosť Veľvyslanectva Českej republiky na Slovensku dnes ochromila podozrivá zásielka. Do podateľne tu bol v obálke doručený podozrivý biely prášok. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Ilustračný obrázok k článku Biely prášok na úradoch je už na dennom poriadku. Dnes sa podozrivá obálka objavila na českom veľvyslanectve
Zdroj: TASR

Na Hviezdoslavovo námestie, kde sa veľvyslanectvo nachádza, vyslali svoje jednotky okrem polície aj hasiči a záchranná zdravotná služba.

Na miesto sa dostavili tri požiarne vozidlá a jedenásť hasičov, ktorí nález odborne zaistili do špeciálneho kontajnera a následne zaslali na Úrad verejného zdravotníctva, kde prebehne jej rozbor.

Szeiff priblížil, že udalosť im bola nahlásená o 10.00 hodine predpoludním. Do kontaktu s neznámou látkou podľa neho prišla jedna osoba. Priestory veľvyslanectva polícia zaistila.

S podozrivými zásielkami majú problém v Česku od minulého mesiaca. Dostali ich napríklad ministerstvá vnútra a financií. Obsahovali jed v životunebezpečnom množstve, odoslané boli zo Švédska a Slovinska.

Na rôzne úrady prišlo aj niekoľko ďalších podozrivých zásielok, v ktorých však jed nebol. Pre prípady z konca novembra sa zvýšila bezpečnostná ochrana ministerstiev a ďalších štátnych orgánov.

Zásielky s podozrivým obsahom dostali aj v utorok (9.12.) české rezorty spravodlivosti a vnútra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM